Korisne informacijeJOB.FAIR manifestacija na Tehničkom fakultetu u Rijeci


Dana 24.11.2017. godine na Tehničkom fakultetu u Rijeci će se održati JOB.FAIR manifestacija s predviđenim vremenom trajanja od 9:00 pa do 15:00 sati. Više o samoj manifestaciji saznajte ovdje
Studentska praksa: British American Tobacco Engineering Internships

Tvrtka British American Tobacco nudi mogućnost studentske prakse. Prijavite se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a više informacija saznajte na mrežnoj stranici: http://batcareertimeline.com 
Mogućnost zapošljavanja: Uber

Tvrtka Uber nudi različite mogućnost zapošljavanja pa ovim putem obavještavamo studente da na poveznici mogu saznati detaljnije informacije o Uberu te vrsti i zahtjevima posla. Ured je smješten u Krakovu (Poljska). Više informacije o tvrtki Uber možete saznati na mrežnoj stranici.

Kontakt osoba za dobivanje detaljnijih informacija je Marta Król, a upiti se mogu slati na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Karijera u Poljskoj


Obavještavamo studente da se na poveznici mogu saznati detaljnije informacije o razvoju karijere u Poljskoj. Navedena web stranica kontinurano oglašava brojne oglase za posao u Poljskoj za strane državljane te sadrži razne korisne informacije i savjete o razvoju karijere u navedenoj državi. 

Također, godišnji magazin Careers in Poland  ima za cilj informirati državljane drugih zemalja o karijernim mogućnostima koje se nude u Poljskoj. Navedeni magazin biti će dostupan za posudbu u Uredu za karijere, a digitalnu verziju časopisa možete preuzeti na poveznici.

Kontakt osoba za sve detaljnije informacije vezane uz časopis i navedenu web stranicu o razvoj karijere u Poljskoj je Agata Strzałkowska - mobitel:+48 532 950 058, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Oglas za oposao: Symptoma GBmH

SYMPTOMA GmbHSymptoma GbmH iz Salzburga (Austrija) daje priliku studentima ili Alumnijima za posao za poziciju Radical UX & UI Designer.

Sve detaljnije informacije o uvjetima i načinima prijave možete pročitati na poveznici i na mrežnoj stranici.

Dodatne upite možete poslati i na e-maill Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Poziv Škole za karijerni razvoj studenata : Pripremite se za svijet rada! 
Filozofski fakultet u Zagrebu, petak, 2. prosinca 2016. u 17h

Dragi studenti,

hvata li vas panika kad čujete pitanja poput „Što planirate nakon faksa?“, „Ima li posla u tvojoj struci?“ ili „Kad planiraš poduzeti nešto po pitanju posla?“.
Ako je vaš odgovor da, pozivamo vas da posjetite Školu za karijerni razvoj studenata i saznate odgovore na sva vaša pitanja.


 • Grozite li se javnog nastupa?
 • Mislite li da vaše prezentacijske vještine i nisu baš najsjajnije?
 • Želite li impresionirati potencijalne poslodavce ubojitim LinkedIn profilom?
 • Mislite li da je emocionalna inteligencija nepotrebna u poslu? Ili možda ne...
 • Puna vam je kapa razgovora za posao koji završavaju riječima „..odličan ste kandidat, javit ćemo Vam se…“?
 • Mislite li da možete biti dobar rukovoditelj samo u paralelnom svemiru?
 • Imate li revolucionarnu ideju koje se do sada nije sjetio baš nitko, ali ne znate kako je prezentirati svijetu?
 • Pitate li se gdje se zapošljavaju osobe koje NISU motivirane, NISU timski igrači, NEMAJU izražene prezentacijske vještine i NEMAJU profesionalnog iskustva?

Ukratko, želite li postati apsolutno neodoljivi poslodavcima?

Asistenti i profesori Odsjeka za psihologiju zagrebačkog Filozofskog fakulteta te karijerni savjetnici i brojni drugi stručnjaci sa zadovoljstvom će vas ugostiti te vam kroz brojne praktične radionice demonstrirati kako usavršiti vještine i proširiti znanja o različitim mogućnostima razvitka buduće karijere i ostvarivanju cjeloživotne zapošljivosti.

Program i termini radionica možete preuzeti ovdje

Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a sve što trebate je prijaviti se na željenu radionicu putem sljedećeg linka. Broj mjesta na radionicama je ograničen stoga je uputno rezervirati svoje mjesto što prije. Rok za prijave je do 27. studenoga 2016., a potvrde o prijavi sudionicima će biti poslane najkasnije do 29. studenoga 2016. U slučaju velikog interesa prednost će imati ranije prijave.

Za sve dodatne informacije obratite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili nas potražite na web stranicama Filozofskog fakulteta i Agencije za mobilnost i programe EU.

Vidimo se na Filozofskom fakultetu u petak 2. prosinca 2016. od 17 do 19h!


Kontakt:
Mia Trcol
tel  +385 (0)1 5497 898
fax +385 (0)1 5005 699
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.   Institut za razvoj obrazovanja organizira 12. po redu Sajam stipendija i visokog obrazovanja koji će biti održan u četvrtak, 13. listopada 2016. na Kampusu Sveučilišta u Rijeci (od 10.00 do 15.00 sati). Svečano otvorenje u Rijeci započinje u 10 sati u prizemlju zgrade sveučilišnih odjela, Ulica Radmile Matejčić 2.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma je Njemačka, a na Sajmu će sudjelovati više od 50 izlagača iz Hrvatske i 12  zemalja Europe i svijeta koji će predstaviti svoje programe stipendiranja i studijske programe.

  Na ovogodišnjem Sajmu bit će predstavljeno više od 5000 dostupnih stipendija za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu koje dodjeljuju različite institucije. Tako će se na ovogodišnjem Sajmu predstaviti i izlagači poput veleposlanstva i inozemnih kulturnih centara, nevladinih udruga, zaklada i tvrtki. Na Sajmu će sudjelovati više od 50 izlagača iz Hrvatske i čak 12 zemalja Europe, Sjeverne Amerike i Azije: Austrija, Belgija, Danska, Francuska, Hrvatska, Japan, Kanada, Mađarska, Njemačka, SAD, Slovenija, Švicarska te Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Program Sajma.


Izvor: www.uniri.hr 
Što je društveno poduzetništvo?


Korisne informacije o tome tko je društveni poduzetnik i kako ostvariti ravnotežu ekonomskih, društvenih i ekoloških ciljeva možete saznati u kratkom video prikazu.
Zašto je financijska pismenost važna za nastavak obrazovanja?

Slikovni rezultat za iro zašto je financijska pismenost važna


Institut za razvoj obrazovanja (IRO) objavio je novu publikaciju „Financijska pismenost za nastavak obrazovanja“ čiji je cilj informirati učenike, studente i njihove roditelje o tome kako odabrati studij i osigurati njegovo financiranje.

Cjeloviti tekst publikacije dostupan je na poveznici.


Više od trećine studenata ima ozbiljne financijske poteškoće* vezane za pokrivanje troškova studija i života, dok oni s najizrazitijim poteškoćama ili uopće nemaju priliku za studiranje ili zbog financijskih problema napuštaju studij. Upravo su zato financijska pismenost i vještine financijskog planiranja bitne kako bi se srednjoškolci i njihove obitelji na vrijeme počeli planirati izvore za pokrivanje troškova studiranja, a studenti bolje upravljali osobnim financijama. Iako većina studenata u Hrvatskoj prvu godinu studija upisuje bez plaćanja školarina*, dio studenata upisuje privatne studije koji se plaćaju ili upisuju studij kao izvanredni studenti, koji također plaćaju studij. Ujedno, dio studenata će nakon prve godine ipak morati plaćati barem dio školarine. Međutim, školarine nisu jedini trošak studija, uz njih treba zadovoljiti osnovne životne potrebe poput prehrane i smještaja, ali i druge troškove poput prijevoza, troškova odjeće pa i slobodnog vremena. Prosječno, ukupni semestralni troškovi studenata u 2014. godini  iznosili su 15.417 kn, od čega 2.693 kn čine troškovi studija, a 12.724 kn troškovi života*.

Kako bi se pokrili ti troškovi, potrebno je osigurati izvore prihoda. Prema podacima istraživanja EUROSTUDENT V za Hrvatsku za 2014. godinu, obitelj je trenutačno primarni izvor financijskih sredstava za studente. Kako bi se ona rasteretila, važno je razmotriti i druge moguće izvore prihoda, poput stipendija ili studentskih poslova. Stipendije dodjeljuje čitav niz institucija i organizacija iz svih sektora društva – vladinog, nevladinog i privatnog. Najbolje mjesto za početak potrage za stipendijom je portal www.stipendije.info, najveći i najažurniji internetski portal o mogućnostima stipendiranja u Hrvatskoj. Što se tiče pronalaska posla, važno je upoznati se s mogućnostima rada preko Studentskog servisa, koje imaju svi redoviti studenti, ali i maturanti u roku od tri mjeseca od dana maturiranja. Više informacija možete pronaći na poveznici


Publikacija „Financijska pismenost za nastavak obrazovanja“ rezultat je istoimenog projekta koji je proveo Institut za razvoj obrazovanja (IRO) uz financijsku podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. 


* Šćukanec, N., Sinković, M., Bilić, R., Doolan, K. i Cvitan, M. (2016). Socijalni i ekonomski uvjeti studentskog života u Hrvatskoj: nacionalno izvješće istraživanja EUROSTUDENT V za Hrvatsku za 2014. Zagreb: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.

ZaposliOsi: Internet stranica za informiranje poslodavaca o zapošljavanju osoba s invaliditetom

Hrvatska udruga poslodavaca izradila je on-line alate u sklopu internet stranice www.zaposliosi.hr koji predstavljaju one-stop-shop za informiranje poslodavaca o procesu zapošljavanja osoba s invaliditetom i usmjereni su olakšavanju razvoja sustavnog zapošljavanja.

Na mrežnoj stranici poslodavcima se pružaju jasne i praktične informacije vezane za temu zapošljavanja osoba s invaliditetom te praktične online alate podrške kako bi procijenili mogućnosti zapošljavanja i pripremili se za kvalitetno uključivanje tih osoba u svoju radnu organizaciju.

On-line alati i internet stranica uspostavljeni su kroz projekt ZaposliOsi, koji su provodili SELECTIO, Institut za razvoj tržišta rada, MojPosao.net, Lider media i HGK, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda.

ZaposliOsi alati, koji su besplatno dostupni na adresi www.zaposliosi.hr uključuju:


 • Samoprocjenu poslodavaca – alat u kojem poslodavci odgovaraju na pitanja o trenutnom stanju u kompaniji temeljem čega dobivaju i vrlo konkretne smjernice vezane uz zapošljavanje i odnos prema osobama s invaliditetom;

 • Virtualnu kompaniju – kroz virtualno okruženje pokazuje što se na radnom mjestu može napraviti kako bi ono bilo prilagođeno za rad osoba s različitim vrstama invaliditeta, od parkirnih mjesta do rada u pojedinim odjelima i tipskih radnih mjesta (ured, skladište, proizvodni pogon, prodajni prostor, terenski rad i sl.). 

 • Kalkulator potpora – izračunava konkretne mjere i iznose financijskih poticaja koji se mogu ostvariti temeljem prilagodbe radnog prostora, edukacije i zapošljavanja.

Izvor: In-Portal: News portal za osobe s invaliditetom
Hrvatska pamet Hrvatskoj: Napiši rad i osvoji vrijedne novčane nagrade!

Hrvatska pamet Hrvatskoj društveno je odgovorni projekt Poslovnog dnevnika s ciljem nagrađivanja izvrsnosti hrvatskih studenata, ali i poticanja njihovog lakšeg uključivanja u sustav nacionalne ekonomije. Hrvatska pamet Hrvatskoj je natjecanje studentskih razvojnih projekata s ciljem prezentiranja ideje, znanja i sposobnosti hrvatskih studenata pretočene u konkretne projekte vezane na tri osnovna tematska smjera nacionalne razvojne strategije.

Tri najbolja rada (po jedan u svakom tematskom zadatku) bit će nagrađena novčanim nagradama na potrošačkoj kartici u iznosu od 21.000 kuna, dok će svi sudionici dobiti priliku institucionalizirane demonstracije vlastitih znanja i sposobnosti zainteresiranim poslodavcima, kao i mogućnost za stjecanja novih znanja iz segmenta projektnog menadžmenta koje će im Poslovni dnevnik, u suradnji s partnerima, tijekom trajanja projekta omogućiti.


Više o projektu i načinima sudjelovanja možete saznati ovdje.


Internet aplikacija SkriptaDrage studentice i studenti,

pripremili smo za vas interaktivnu aplikaciju pod nazivom Skripta koju možete pronaći na http://skripta.uniri.hr/.

Skripta je namijenjena svim studentima riječkog Sveučilišta, a sadrži na jednom mjestu sve informacije koje bi vam mogle biti korisne tijekom studiranja.

Surfanjem Skriptom možete saznati više o obvezama i pravima studenata te potpori koju mogu ostvariti studenti s invaliditetom. Pronađite i preporuke za uspješnije studiranje i poboljšanje kvalitete života i psihoedukativne materijale za samopomoć pri rješavanju različitih problema emocionalne prirode.
U Skripti se nalaze i upute za poticanje razvoja akademskih i životnih vještina te vještina koje pomažu u efikasnijem traženju posla i pri zapošljavanju. Nismo zaboravili ni na praktične savjete vezane uz život u Rijeci, smještaj, cimere, studentske poslove te druge informacije koje će vam olakšati funkcioniranje na studiju. Svi su sadržaji prilagođeni i studentima s oštećenjem vida. Potrudili smo se da materijali budu prezentirani na vizualno atraktivan način, a jesmo li u tome uspjeli, provjerite sami!

Želimo vam puno uspjeha u novoj akademskoj godini!


9. Tjedan cjeloživotnog učenja od 28. rujna 2015. do 4. listopada 2015.

Pozivamo vas da sudjelujete u 9. Tjednu cjeloživotnog učenja kojega organizira Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. 9. Tjedan cjeloživotnog učenja će se održati od 28. rujna 2015. do 04. listopada 2015.

Uz brojne manifestacije, Ured za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra će izložiti svoje aktivnosti na štandu na Korzu 28. rujna 2015. u 11 h.

Pozivamo vas da u što većem broju podržite manifestaciju 9. Tjedna cjeloživotnog učenja.Prezentacija projekta UNIverzI-JA-DA - Step Ri, 21. rujan 2015.

Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci vas poziva na prezentaciju projekta UNIverzI-JA-DA koja će se održati 21. rujna 2015. u 11 h u prostorima Step-Ri-a, Radmile Matejčić 10, Rijeka, u dvorani na 1. katu.

Za više informacija pogledajte ovdje.


Tvrtka Infobip d.o.o. traži nove djelatnike


Tvrtka Infobip d.o.o. traži nove djelatnike za razvoj poslovanja na tržištu Španjolske i Portugala. Prednost imaju apsolventi Sveučilišta u Rijeci.

Uvjeti su: - osnovno znanje iz razvoja poslovanja
                - odlično znanje španjolskog, portugalskog
                 i engleskog jezika
               


Za više informacija pogledajte ovdje.Predstavljanje Ureda za karijere na "Danu karijera Pomorskog fakulteta u Rijeci" 27. svibnja 2015.


Pozivamo sve zainteresirane da posjete "Dan karijera Pomorskog fakulteta u Rijeci" koji će se održati u srijedu, 27. svibnja 2015. u prostorima Pomorskog fakulteta u Rijeci.

Cilj ove manifestacije je na simboličan način povezati nastavni proces sa svijetom rada i organizirati susret gospodarstvenika iz najšireg kruga tvrtki koje ostvaruju svoju poslovnu aktivnost u pomorstvu, predstavnika državnih institucija i ustanova iz pomorstva i studenata Sveučilišta u Rijeci.

Vrijeme održavanja "Dana karijera" je od 09.00-15.00 h.


 POZIV na radionicu "Pripreme za intervju za posao"


Pozivamo studente Sveučilišta u Rijeci na radionicu "Pripreme za intervju za posao" koja će se održati 29. travnja 2015. u 17 h u predavaonici Filozofskog fakulteta F-403.

Broj sudionika je ograničen, a prijave se primaju do 28. travnja 2015. do 15 h na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


POZIV studentima Sveučilišta u Rijeci na "Poduzetnički edukacijski program za studente" (BEST- Business Education for Students)    

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Primorsko-goranskom županijom organizira projekt poslovnog usavršavanja studenata riječkog Sveučilišta pod nazivom "Poduzetnički edukacijski program za studente".

Rok za prijavu studenata je 08. travnja 2015. godine.


Cilj projekta je priprema studenata završnih godina studija (integriranih preddiplomskih i diplomskih studija) za svijet poduzetništva, kroz njihovo pažljivo osmišljeno usavršavanje.

Uvjeti sudjelovanja: Studenti/ce završnih godina studija Sveučilišta u Rijeci (integriranih, preddiplomskih i diplomskih studija) s prosjekom ocjena od najmanje 4,0 te prebivalištem/boravištem na području Primorsko-goranske županije. Za tehničke fakultete potreban je prosjek od minimalno 3,5. Prednost imaju studenti/ce s višim prosjekom ocjena.

Očekivani početak izvođenja programa je 15. travnja 2015. godine, a završetak 23. svibnja 2015. godine.

Nagrade i certifikati: Proglašenje najboljih ideja/prezentacija održat će se neposredno prije završne dodjele certifikata. Članovima najbolje grupe bit će dodijeljene nagrade u novcu ili naravi, u visini bruto iznosa 1.500,00 kuna.

Za sve informacije obratite se kontakt osobi- Hrvoju Katunaru, univ. spec. oec. na telefon: 051/355-183 ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Prijava: skenirati i poslati na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. slijedeće dokumente:

1) Životopis
2) Motivacijsko pismo
3) Prijepis ocjena
4) Kopiju osobne


SMART i UMKI pozivaju nezaposlene mlade iz Primorsko-goranske županije na besplatan program izobrazbe

U sklopu projekta "Nove mogućnosti – veći izgledi za zapošljavanje nezaposlenih mladih“, provodit će se Akademija menadžmenta neprofitnih organizacija, za nezaposlene mlade osobe, u dobi od 18 do 29 godina, koje prepoznaju mogućnosti djelovanja i zapošljavanja u neprofitnom sektoru. Akademija će uključiti 15 dana edukacije, tijekom svibnja, lipnja i početkom srpnja 2015.

Za više informacija pogledajte ovdje .


Predstavljanje Ureda za karijere na "Sajmu poslova" 04. ožujka 2015.

Pozivamo sve zainteresirane da posjete "Sajam poslova" kojega organizira Hrvatski zavod za zapošljavanje, područni ured Rijeka.

Sajam će se održati 04. ožujka 2015. u zgradi Sveučilišnih odjela na kampusu na Trsatu (Radmile Matejčić 2).

Vrijeme održavanja "Sajma poslova" je od 10:00-15:00 h.


Poziv na radionicu "Ispuni svoj životopis i pronađi posao s  lakoćom"                                                                                                           

U sklopu manifestacije Rijeka psihologije 2015. pozivamo te na radionicu pisanja životopisa za studente koja će se održati 03. ožujka 2015. u 17 h u predavaonici Filozofskog fakulteta F-403.

Broj sudionika je ograničen, a prijave se primaju do 02. ožujka 2015. do 15 h na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
.