Novosti

Stručna praksa u Infobipu 

U tijeku su prijave za Infobip jednomjesečni plaćeni internship program koji će se odvijati u Zagrebu tijekom listopada i studenog.


Prijave traju do 19. rujna 2022. godine, a više detalja o programu i uvjetima prijave možete pronaći ovdje.

Objavljeno 05. rujna 2022.


Virtualni austrijski Dan karijera u IT sektoru

Austrian Business Agency, Welcome2Upper Austria i Advantage Austria Zagreb organiziraju Virtualni austrijski Dan karijera u IT sektoru.
Dan karijera održat će se u online okruženju, 26. travnja 2022. od 9.00 do 17.00 sati.
Rok za besplatnu prijavu je 25. travnja 2022.

Prijavite se i upoznajte neke od najinovativnijih austrijskih tvrtki iz tehnološkog i IT-sektora koje su u potrazi za studentima i profesionalcima s iskustvom
u Hrvatskoj i Austriji.

Više informacija možete pronaći ovdje.Objavljeno 11. travnja 2022.

Tribina u sklopu Rijeke psihologije - ŠTO RADI KARIJERNI SAVJETNIK I KAKO MI MOŽE POMOĆI? 

U srijedu, 16. veljače, s početkom u 17 sati, Nikoleta Zubić i prof. dr. sc. Zoran Sušanj iz Ureda za karijere SSC-a održat će tribinu na kojoj će srednjoškolci i studenti imati priliku saznati više o procesu razvoja karijere i ulozi karijernog savjetnika u procesu cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja te će u opuštenoj atmosferi moći razmijeniti iskustva i izazove s kojima se susreću na svom karijernom putu.Prijave na tribinu su obavezne, a svi zainteresirani mogu se prijaviti slanjem e-maila na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Objavljeno 14. veljače 2022.

Online predavanje za studente ‘PODUZETNIK POČETNIK’

U sklopu Akcijskog plana za mlade grada Rijeke za 2021. godinu, Grad Rijeka – Odjel za poduzetništvo organizira online predavanje namijenjeno studentima, pripadnicima ranjivih skupina, na temu 'Poduzetnik početnik'.

Predavanje će održati direktor Riječke razvojne agencije Porin g. Dario Zorić, u ponedjeljak, 29. studenog 2021. s početkom u 14 sati. Na predavanju će biti riječi o tome kako svoju poslovnu ideju pretvoriti u profitabilan biznis, kako prepoznati tržište i učinkovite prodajne kanale, koji pravni oblik poslovnog subjekta odabrati, te kako sve to financirati.
Cilj online susreta je pružiti relevantne informacije studentima koji razmišljaju ili imaju namjeru pokrenuti poduzetničku inicijativu. Predviđeno vrijeme trajanja je do 15,30 sati, a u okviru istog osigurano je i vrijeme za pitanja sudionika i raspravu.
Online predavanje na temu 'Poduzetnik početnik' ciljano je organizirano temeljem interesa sudionika prikupljenog na online panelu 'Što nakon diplome?' koju su u rujnu 2021. zajednički organizirali Sveučilišni savjetovališni centar Sveučilišta u Rijeci i Grad Rijeka, također u sklopu Akcijskog plana za mlade grada Rijeke.
 


 
Zainteresirani studenti, ali i drugi mladi, posebno pripadnici ranjivih skupina, svoje sudjelovanje mogu osigurati prijavom na poveznicu registracija sudionika.
Rok za prijavu je 28. studenog 2021., a svim prijavljenima poveznica na online predavanje bit će pravovremeno poslana na email adrese. 


Objavljeno 19. studenog 2021.

BAYHOST stipendije

U tijeku su prijave za jednogodišnji program stipendiranja studenata iz srednje, istočne i jugoistočne Europe za akademsku 2022/23 kojeg nudi Slobodna Država Bavarska putem BAYHOST programa.
Stipendije su namijenjene financiranju poslijediplomskih studija i doktorata na bavarskim visokoškolskim ustanovama, a rok za prijavu je 1. prosinca 2021.
Više informacija možete pronaći u dokumentu ili na web stranici.


Objavljeno 02. studenog 2021.


Postani stipendist/ica Hrvatske narodne banke!

Hrvatska narodna banka raspisala je Natječaj za dodjelu stipendija u 2021. godini. Dodjeljuje ukupno osam stipendija, u visini od 3.000,00 kuna neto mjesečno za studente i studentice profila potrebnog za rad u Hrvatskoj narodnoj banci.
Rok za prijavu je  22. listopada 2021. godine, a više detalja o uvjetima natječaja i postupku prijave možete saznati na poveznici.

Objavljeno: 11. listopada 2021.

Natjecanje za studente ”Unija Izazov 2021”

Unija Grupa, međunarodna računovodstvena kuća, organizira natjecanje za učenike i studente pod nazivom Unija Izazov 2021.
 

Unija Izazov natjecanje je za pojedince ili grupe mladih između 18 i 25 godina, primarno ekonomskog usmjerenja, u izradi kreativnog Poslovnog plana Unije za period 2021. – 2025. godine. Natjecanje nudi mogućnost upoznavanje rada modernih računovodstvenih tvrtki te stjecanje posebnih znanja i vještina kroz praktičan rad i iskustvo.

Uz mogućnost osvajanja vrijednih novčanih nagrada, najboljim sudionicima pružit će se i mogućnost zaposlenja unutar tvrtke!

Rok za prijavu je 30. rujna, a više informacija o Natjecanju i prijavama možete pronaći ovdje.


Objavljeno: 23. rujna 2021.Poziv na online panel "Što nakon diplome?"

Sveučilišni savjetovališni centar Sveučilišta u Rijeci i Grad Rijeka – Odjel gradske uprave za poduzetništvo organiziraju online panel "Što nakon diplome?" koji će se održati 22. rujna 2021. godine od 11:00 do 13:30 sati, putem Zoom platforme. 
 


Tema panela jest zapošljivost mladih pripadnika ranjivih skupina, posebice osoba s invaliditetom, a program panela dostupan je na mrežnoj stranici.

Zbog ograničenog broja sudionika prijave na panel su obavezne, a svoje sudjelovanje možete prijaviti najkasnije do utorka 21. rujna 2021. u 15:00 sati putem poveznice.

Panel se organizira u sklopu mjere „Provođenje promidžbenih i informativnih aktivnosti prema dionicima na tržištu rada usmjerenih na poticanje zapošljavanja mladih, pripadnika ranjivih skupina“ koja se provodi u okviru Akcijskog plana za mlade 2021. Grada Rijeke i redovitih aktivnosti Sveučilišnog savjetovališnog centra. 

 

Objavljeno: 13.09.2021.


Otvorene prijave za sudjelovanje na Google radionicama

U periodu od 30. rujna do 3. studenog 2021. godine Google organizira niz virtualnih radionica za studente!
Više o temama i rasporedu radionica možete pronaći na poveznici.
Objavljeno: 10. rujna 2021.

Obaviještavamo korisnice i korisnike usluga Ureda za karijere da je Ure, kao i cijeli Sveučilišni savjetovališni centar, zbog korištenja godišnjeg odmora zatvoren od 26. srpnja 2021. do 20. kolovoza 2021.
Ponovno započinjemo s radom 23. kolovoza 2021. u uobičajenom radnom vremenu od 8:30h do 16:30h.
 
Uživajte u ljetu!

Sretan Božić i novu 2021. godinu
želi Vam
Ured za karijere SSC-a!

 


Objavljeno 24. prosinca 2020.


Uspješno zaključen projekt LO.PA.Z PLUS

Uspješno je zaključen projekt LO.PA.Z. PLUS u kojem je Ured za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra Sveučilišta u Rijeci sudjelovao kao partner. Projekt je trajao 30 mjeseci, od 14. svibnja 2018. do 14. studenog 2020., a temeljni je cilj projekta bio ovećati zapošljivost ranjivih skupina na tržištu rada u Primorsko-goranskoj županiji te osigurati održivo funkcioniranje Lokalnog partnerstva za zapošljavanje (LPZ-a).


Kroz projekt je provedeno osposobljavanje za dvije ciljne skupine - nezaposlene osobe i zaposlenike članica LPZ – a. Sveukupno je provedeno 15 tematskih radionica u kojima je sudjelovalo 366 nezaposlenih osoba, od kojih je čak 93 pokrenulo vlastito poslovanje a 55 osoba se zaposlilo te 59 zaposlenika članica LPZ-a.
Nezaposlenim osobama kontinuirano su pružane usluge grupnog, individualnog i online savjetovanja za zapošljavanje (pisanje životopisa, pisanje motivacijskog pisma, priprema za razgovor za posao) te savjetovanje o poduzetničkim mogućnostima, kao i besplatno informiranje i mentorstvo za osobe zainteresirane za pokretanje vlastitog poslovanja.
Partneri su izradili Program poticanja razvoja poduzetništva u PGŽ koji nudi pregled svih mjera i poticaja za poduzetnike na području Primorsko-goranske županije, provedena je identifikacija deficitarnih zanimanja u županiji, prema kojoj se najveća potreba ističe za uslužnim zanimanjima, zanimanjima u obrtu i pojedinačnoj proizvodnji te jednostavnim zanimanjima.
Za vrijeme trajanja projekta Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Primorsko-goranske županije sklopilo je sporazume o suradnji s ostalim Lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Hrvatskoj (u svakoj županiji postoji po jedno), a s obzirom na geografsku bliskost te sličnost situacije na tržištu rada, dodatni su napori uloženi u ostvarivanje suradnje s Vijećem tržišta rada Istarske županije. U svrhu realizacije iste već je definirano osam projektnih ideja koje se odnose na poticanje poduzetništva mladih, žena i ostalih ranjivih skupina u urbanom i ruralnom okruženju.
S obzirom da je IT sektor prepoznat kao propulzivan i s velikim potencijalom za zapošljavanje u Primorsko-goranskoj županiji, u sklopu Lokalnog partnerstva pokrenuta je Koalicija za razvoj digitalnih znanja i vještina, te je razvijen alat za praćenje potreba kadrova u IT sektoru.
Nositelj projekta LO.PA.Z. PLUS je Riječka razvojna agencija Porin d.o.o, a partneri su: Centar tehničke kulture Rijeka, Grad Rijeka, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Rijeka, Hrvatska obrtnička komora – Obrtnička komora Primorsko-goranske županije, Hrvatski zavod za zapošljavanje - Regionalni ured Rijeka, Općina Viškovo i Sveučilište u Rijeci.
Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda.
U sklopu projekta su pokrenute mrežna i Facebook stranica LPZ-a na kojima je moguće pratiti buduće aktivnosti ili pristupiti online savjetovalištu za zapošljavanje.


 

Objavljeno 20. studenog 2020.

RI connect: Uključi se u radionice Stay calm &…

Centar za mlade RI connect, smješten na Školjiću u prostorima Centra tehničke kulture Rijeka, mladima nudi edukativne, informativne i savjetodavne usluge, a trenutačno su u tijeku upisi u grupne radionice za razvoj mladih Stay calm &… koje će se održati u studenom i prosincu.

Na radionicama „Stay calm &…“ mlade osobe će sudjelovati u aktivnostima na kojima zajedno s drugim mladima i voditeljicom radionice kroz različite metode rada (igra, samostalni rad, rad u paru, grupni razgovor…) rade na sebi i svojim odnosima s drugima. Teme ovogodišnjeg ciklusa, koji će se održati u šest radionica, su: Ja – tko sam, što sam?, Komunikacija – zašto nam je važna, kako utilizirati dobrobit kvalitetne komunikacije?, Emocije – bi li nam život bio lakši da smo roboti?, Očekivanja i potrebe – koliko su važni, kad nas sputavaju, a kad nam daju vjetar u leđa?, Svijet različitosti – kako prihvatiti druge, a pritom sačuvati sebe?, Odnosi s drugima – partnerski, obiteljski, prijateljski, poslovni. Radionice se provode u neformalnoj i opuštenoj atmosferi uz uvažavanje različitih razmišljanja i potreba svih sudionika.
Radionicu vodi Lorena Zec psihologinja iz udruge SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava. Provedba radionica započinje u srijedu, 11. studenog, a odvijat će se jednom tjedno sve do utorka, 15. prosinca u prostorima Centra tehničke kulture Rijeka (Školjić 6, 1. kat).
Sudjelovanje na radionicama je besplatno za sve sudionike, a radionica je namijenjena osobama od 15 do 30 godina starosti. Prijaviti se možete ispunjavanjem prijavnice do utorka, 10. studenog.
Ciklus radionica „Stay calm &…“ se provodi u sklopu Centra za mlade RI connect, a uz financijsku podršku Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.


Objavljeno 06. studenog 2020.


Ured za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra zatvoren je u razdoblju od 3. do 21. kolovoza 2020. zbog korištenja godišnjih odmora.
Ponovno smo s vama od 24. kolovoza u uobičajenom radnom vremenu od 8:30h do 16:30h.

 

Besplatna edukacija za nezaposlene u postupku samozapošljavanja

Web stranica je jedan od ključnih alata poslovanja u današnjem digitalnom dobu. Ona omogućuje povezivanje s ciljanom skupinom poduzeća, nudi mogućnost otvaranja online trgovine te nudi veliki broj analitičkih podataka koji se mogu iskoristiti za unaprjeđenje poslovanja i izgradnju kvalitetnijeg poslovnog odnosa sa svojom ciljanom grupom potrošača, dok nije na odmet da sve to skupa i dobro izgleda. U Centru tehničke kulture Rijeka prate tržište i prepoznali su potrebu za takvom vrstom edukacije.
Besplatna edukacija “Poslovanje u digitalnom dobu – Izrada internetske stranice i vizualnog identiteta za novoosnovana poduzeća” namijenjena je nezaposlenim osobama koje su u postupku pokretanja poslovanja i namjeravaju se samozaposliti te na tržištu ponuditi svoje usluge ili robe. Tijekom edukacije naučit će što znače kratice poput CSS-a, CMS-a, kako izraditi i uređivati internetsku stranicu za vaše poduzeće te o čemu razmišljati prilikom pripreme sadržaja za istu. U drugom dijelu edukacije, razvit će vizualni identitet za svoju poslovnu ideju, knjigu standarda te oblikovanje promotivnih materijala koje će koristiti prilikom plasiranja usluga i roba na tržište. Edukaciju zajedno vode iskusni informatičar i grafički dizajner koji će sigurno imati puno dobrih savjeta i trikova koje će podijeliti s polaznicima.
Četverodnevna edukacija održat će se 18., 20., 25. i 27. veljače, od 9:00 do 16:00 sati. Za prijavu je potrebno poslati mail na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do petka, 14. veljače.
 
Polaznici prilikom upisa u edukaciju trebaju dokazati da su u statusu nezaposlenosti, a više podataka o upisu mogu pronaći na stranici www.ctk-rijeka.hr. Za sve polaznike je osiguran topli obrok.
 
Edukacija je dio aktivnosti projekta LO.PA.Z. PLUS financiranog iz Europskog socijalnog fonda.


Objavljeno 07. veljače 2020.

Poziv na radionicu „Znaš li svoja radnička prava?“

Drage/i studenti/ice, pozivamo vas na radionicu „Znaš li svoja radnička prava?“ koju u suradnji sa Studentskim centrom Rijeka provode Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) i Mreža mladih Hrvatske (MMH) u sklopu projekta „Zajedno smo jači“. Radionica će se održati 27.11. s početkom u 17:00 sati u prostorima caffe bara KAMPUS (AKVARIJ), ulaz s bočne strane.

Radionica je besplatna te je namijenjena mladima: mladim radnicima/ama, studentima/cama, nezaposlenima, onima koji tek traže posao, svima koji žele saznati više o svojim radničkim pravima, što raditi kada se događa neka povreda prava te kako se izboriti za bolja prava i uvjete rada.
Neka vas sve to ne obeshrabri, SSSH i MMH će vam pomoći da se snađete u tome i da znate koja su vaša prava kao radnici/e i kome se možete obratiti ako ćete imati probleme.
Radionica traje 4 sata uz pauzu te ćete kroz program saznati o radničkim pravima, zakonskom i pravnom okviru rada te što je sindikat i kako funkcionira.

Prijave na radionicu su obavezne, a broj mjesta je ograničen. Prijaviti se možete ovdje. A  više informacija o radionicama i projektu možete pronaći na mrežnoj stranici

 

Objavljeno 21. studenog 2019.

Seminar karijernih savjetnika u visokom obrazovanju "Vještine budućnosti – kako usmjeravati studente"


 

U razdoblju od 04. do 06. studenoga 2019. godine predstavnica Ureda za karijere SSC-a sudjelovala je na seminaru za karijerne savjetnike u visokom obrazovanju na temu "Vještine budućnosti – kako usmjeravati studente".  Na seminaru, u organizaciji nacionalnog Euroguidance i Europass centra Agencije za mobilnost i programe Europske unije sudjelovalo je 20-ak sudionika, karijernih savjetnika iz cijele Hrvatske.
 

 

Karijerni savjetnici imali su priliku razmijeniti svoja iskustva te se, zahvaljujući predavanju koje je održao predavač Kim Bæksgaard Hansen (University of Southern Denmark), upoznati s aktivnostima karijernih savjetnika u Danskoj. Osim toga, poseban doprinos temi povezivanja savjetnika pri visokim učilištima s tržištem rada pružile su predstavnice poslovnog sektora: Andrea Ćulafić (Five), Martina Trogrlić (Novo Nordisk Croatia) i Iva Sušec (Tisak). “Vještine budućnosti” predstavio je i Korado Korlević (Zvjezdarnica Višnjan).
 

Objavljeno 14. studenog 2019.

Poziv diplomantima

U tijeku je istraživanje o zapošljivosti diplomanata pod nazivom Uloga karijerne adaptabilnosti u tranziciji s fakulteta na posao”.  Cilj istraživanja je ispitati na koji način psihosocijalni resursi, te različita osobna vjerovanja i ponašanja djeluju na ishode zapošljavanja nakon završetka studija.


Ovim putem pozivamo sve osobe koje su završile diplomski studij u posljednjih nekoliko mjeseci  - u razdoblju od 1. 6. do 30. 10. 2019 godine da sudjeluju u istraživanju. Nakon završetka istraživanja možete dobiti povratnu informaciju o rezultatima, a svi koji ispune upitnik sudjeluju u nagradnoj igri u kojoj mogu osvojiti poklon-bon u vrijednosti od 100 kn. Upitnik i više informacija o istraživanju možete pronaći na linku: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfKPI6FKHyrHthLQkXMWlD9-GizC1gt4g4WVZm-DD1bmJg7tA/viewform?usp=sf_link
 
Za sva dodatna pitanja možete se obratiti  ne e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Objavljeno 29. listopada 2019. 

Još nekoliko dana za prijavu na Unilineovu stipendiju

 Vodeća destinacijska menadžment kompanija nudi stipendiju i prvo radno iskustvo. Uz 1.250 kuna mjesečno stipendisti će biti dio mentorskog programa u Unilineu koji će im otvoriti vrata uspješne karijere u turizmu.

 
Uniline, vodeća destinacijska menadžment kompanija u Hrvatskoj i regiji, pokrenula je program stipendiranja u sklopu kojeg studentima završnih godina diplomskih i preddiplomskih studija nudi stipendiju, stručnu praksu i stjecanje prvog radnog iskustva u turizmu.
Stipendija u mjesečnom iznosu od 1.250 kuna isplaćivat će se tijekom tekuće akademske godine, a mogu se prijaviti studenti iz cijele Hrvatske koji su na završnim godinama turizma, financija, informatike, kulture i turizma te ekonomije i koji ne primaju stipendiju od drugih pravnih osoba. Natječaj je otvoren do kraja mjeseca, a studenti će osim stipendije proći poseban mentorski program kroz koji će steći uvid u sve segmente rada u Unilineu i imati priliku upoznati osnovne zakonitosti rada u turizmu.
Motivacija i ambicija kandidata je, uz akademski uspjeh, Unilineu izuzetno važna. Stoga će studenti koji su zainteresirani za stipendiju uz motivacijsko pismo kao oblik prijave proći kroz pismenu i usmenu provjeru znanja, provjeru poznavanja stranog jezika te razgovor s Unilineovim stručnjacima.
Studenti su pozvani podnijeti svoje prijave do 31. listopada 2019. godine, a više detalja o uvjetima prijave možete  pronaći na web stranici.

Objavljeno 28. listopada 2019. 


Besplatna edukacija za dugotrajno nezaposlene za radno mjesto projektnog asistenta u provedbi EU projekata


Centar tehničke kulture Rijeka provodi besplatne edukacije za osposobljavanja 16. dugotrajno nezaposlenih osoba srednje stručne spreme iz PGŽ za radno mjesto projektnog asistenta u provedbi EU projekata. Planirani period edukacije je od studenog 2019. do veljače 2020. godine, a uvjerenje o usavršavanju bit će upisano u radnu knjižicu.
U ovaj program mogu se uključiti dugotrajno nezaposlene osobe (dugotrajno nezaposlenom osobom se smatraju mladi do 29 godina koji su nezaposleni duže od 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina nezaposlene duže od 12 mjeseci), hrvatski  državljani koji svoj status potvrđuju iz evidencije HZZ-a ili, ukoliko nisu u evidenciji HZZ-a, potpisivanjem Izjave o statusu nezaposlenosti i zapisom o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.
Detaljnije informacije o edukaciji te o uvjetima i načinu prijave možete pronaći na mrežnoj stranici.


Objavljeno 04. studenog 2019.

Održan 8. partnerski sastanak po projektu LO.PA.Z. PLUS

U prostorima Centra tehničke kulture Rijeka 13. rujna 2019. godine održan je redovni 8. partnerski sastanak projekta LO.PA.Z. PLUS. Na dnevnom redu sastanka raspravljalo se o do sada odobrenim izvješćima o napretku projekta i utrošenim proračunskim sredstvima po partnerima i ukupno.
 
U 6. kvartalu provedbe projekta, od 15. kolovoza do 14. studenog 2019. godine, provesti će se preostale planirane aktivnosti pa su članovi projektnog tima raspravljali o terminima njihove provedbe. Aktivnosti koje će se provesti odnose na edukaciju za nezaposlene (Korištenje računala, Sustavno poduzetništvo) , edukaciju za članove Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Primorsko-goranske županije i njihove zaposlenike (Psihologijski aspekti upravljanja karijerom, Izrada i provedba EU projekata); izradu stručnih materijala kao što su: Identifikacija deficitarnih zanimanja, Programa poticanja poduzetništva u PGŽ, Razvoj alata za praćenje potreba za kadrovima u IT sektoru, Stvaranje koalicije razvoja digitalnih znanja i vještina; pružanje mentorstva za korisnike potpora za samozapošljavanje te organizacija sastanka s poslodavcima kako bi im se predstavio program poticanja poduzetništva u PGŽ i pozvali ih na suradnju za mentorstvo poduzetnika početnika. Krajem mjeseca za članice Lokalnog partnerstva za zapošljavanje PGŽ i njihove zaposlenike organizirat će se team building i zajednička aktivnost  boćanja za jačanje timskog rada.
Projekt je sufinancirala Europska unija sredstvima Europskog socijalnog fonda. Korisnik projekta je Riječka razvojna agencija Porin d.o.o., a ostali partneri su Grad Rijeka, Sveučilište u Rijeci, Centar tehničke kulture Rijeka, Općine Viškovo, HGK-Županijska komora Rijeka, Obrtnička komora PGŽ i HZZ-Regionalni ured Rijeka.

 


Objavljeno: 16. rujna 2019.

Stipendije Slobodne Države Bavarske


Slobodna Država Bavarska kandidatima iz srednje, istočne i jugoistočne Europe nudi godišnje stipendije za diplomski studij  ili doktorski studij u Bavarskoj. Stipendije se dodjeljuju na jednu godinu, a na zahtjev se mogu produžiti. Osim toga, podupire se i jednogodišnji istraživački boravak u Bavarskoj u okviru doktorskog studija u vlastitoj zemlji. Obrazac za prijavu te opširnije obavijesti o natječaju možete pronaći na mrežnim stranicama.

Rok za prijavu je 01. prosinac 2019. godine.
Objavljeno: 03. rujna 2019.

Drugi natječaj za dodjelu stipendije Hrvatske narodne banke


Hrvatska narodna banka objavila je 2. kolovoza natječaj za dodjelu osam stipendija studentima preddiplomskih i/ili diplomskih studija iz polja informatike, matematike i ekonomije. O uvjetima natječaja i postupku prijave možete vidjeti na mrežnoj stranici.

Natječaj za stipendije otvoren je do 30. rujna 2019.Objavljeno: 02. rujna 2019.


Ljetna pauzaDragi korisnici,
 

obavještavamo Vas da je Ured za karijere zbog korištenja godišnjeg odmora zatvoren od 1. kolovoza 2019. do 25. kolovoza 2019.

 

Ponovo započinjemo s radom od 26. kolovoza 2019. u uobičajenom radnom vremenu od 8:30h
 
do 16:30h.

 

Želimo Vam ugodno ljeto uz puno lijepih trenutaka!
 


Europska ljetna škola u Pragu
 Institut za europsku politiku EUROPEUM organizira 17. Europsku ljetnu školu pod nazivom „Restarting Europe: Central European Perspective“ koja će se održati u Pragu u razdoblju od 13. do 20. srpnja, 2019. godine. Program će uključivati teme trenutnih izazova, reformi, vanjskih politika Europske unije, konkurentnosti pojedinih EU regija, perspektive zemalja Srednje Europe i dr.
Više detalja možete pronaći na mrežnoj stranici, a za sudjelovanje se možete prijaviti do 16.06.2019. godine na http://bit.ly/ESSPrague2019.


Objavljeno: 5. lipnja 2019.

Poziv na radionicu: Kako napisati životopis i motivacijsko pismo?

Ured za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra organizira besplatnu radionicu za studente riječkog Sveučilišta na temu pismenog predstavljanja poslodavcima.
Ukoliko želite naučiti o osnovnim elementima životopisa i motivacijskog pisma te izbjeći najčešće pogreške prilikom prijave na natječaje za posao/stipendije/studentske razmjene ovo je radionica za Vas! 

Radionica će se održati 10. travnja 2019. godine od 13:00 do 15:00 sati u zgradi Građevinskog fakulteta (prostorija G-109, 1.kat) na Kampusu. Broj sudionika je ograničen, a za sudjelovanje se možete prijaviti do 09. travnja 2019. putem obrasca: https://forms.gle/bbTsE643dwgQoQM6A.
 

Objavljeno: 04. travnja 2019.

Poziv na sudjelovanje - LEAP Summit

Interesiraju vas nove tehnologije, digitalni marketing, digitalne teme, inovacije i poduzetništvo te inspirativne priče? Ako je vaš odgovor DA, ovim putem vas želimo pozvati na sudjelovanje na internacionalnoj konferenciji „LEAP Summit“ koja će se održati u Zagrebu od 29. – 30.03.2019. Prije LEAP Summita od 27. – 28.03. održati će se i Pre-Summit koji donosi specijalizirane radionice, hackatone, ideation natjecanja, bootcampove i meetupove.
 
LEAP Summit je međunarodna konferencija koja okuplja tisuće sudionika iz više od 40 zemalja svijeta te svjetski poznate predavače iz različitih industrija i kompanija.
 
Što možete očekivati od LEAP Summit 2019?

  • 60+ predavača iz različitih industrija
  • Tisuće sudionika iz više od 40 zemalja svijeta
  • Paralelni program na nekoliko pozornica tako da uvijek možete naći neku zanimljivu temu za sebe
  • Prilike za networking, širenje poslovanja i upoznavanje ljudi koji slično razmišljaju
  • Internacionalni party program – FLEAP out
 

Glavni partner LEAP Summita je Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, a sudjelovanje na LEAP Summitu je u potpunosti besplatno. Prijave su otvorene do popunjenja mjesta na konferenciji. Prijaviti se možete na: https://leapsummit.com/apply-now/ 

 

Objavljeno: 01. ožujka 2019.


BAYHOST stipendije za učenje njemačkog jezika

Otvoren je natječaj za stipendije za učenje njemačkog jezika u Bavarskoj. Stipendije su namijenje studentima i mladim znanstvenicima svih akademskih zvanja koji su odslušali barem dva semestra na studiju te su samostalni korisnici njemačkog jezika (najmanje razina B1). Rok za prijavu je 25. ožujka, 2019. godine.
Više informacija možete pronaći na mrežnoj stranici.Objavljeno: 30. siječnja 2019.

Regionalna radionica - Važnost karijernog savjetovanja u visokom obrazovanju: Kako odgovoriti na potrebe tržišta rada?

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, 5. prosinca 2018. godine, održana je regionalna radionica pod nazivom „Važnost karijernog savjetovanja u visokom obrazovanju: Kako odgovoriti na potrebe tržišta rada?“. Radionicu je organiziralo Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u suradnji s Agencijom za znanost i visoko obrazovanje te Sveučilištem u Rijeci.

Na radionici je sudjelovalo 60 sudionika, uglavnom karijernih savjetnika sa visokih učilišta, uz predstavnike Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te članove Foruma za cjeloživotno profesionalno usmjeravanje i razvoj karijere Republike Hrvatske. Predavanja su održali prof. dr. sc. Rachel Mulvey sa Sveučilišta u Warwicku (Velika Britanija), prof. dr. sc. Zoran Sušanj i Nikoleta Zubić sa Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te Mina Đorđević, predstavnica Agencije za znanost i visoko obrazovanje.
Na radionici su predstavljeni primjeri dobre prakse u radu savjetnika za profesionalno usmjeravanje u EU i Velikoj Britaniji, govorilo se o odabiru karijere i budućim potrebama na tržištu rada u RH te o mogućnostima osnaživanja uloge karijernih savjetnika na visokim učilištima.
Regionalna radionica organizirana je u okviru ESF projekta „Unaprjeđenje sustava pružanja usluga cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja i razvoja karijere jačanjem uloge Foruma za cjeloživotno profesionalno usmjeravanje i razvoj karijere u Republici Hrvatskoj“ u cilju osnaživanja dionika sustava cjeloživotnog profesionalnog umjeravanja u Hrvatskoj.

Objavljeno 11. prosinca 2018.

JOB.FAIR manifestacija na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci


Dana 23.11.2018. godine na Tehničkom fakultetu u Rijeci održat će se JOB.FAIR manifestacija koja će obuhvatiti prezentacije laboratorija Tehničkog fakulteta, prezentacije studija i prezentacije partnerskih tvrtki s kojima Tehnički fakultet surađuje na znanstvenostručnim projektima.

Riječ je o drugoj godini održavanja ove manifestacije koja je u studenom prošle godine uspješno povezala studente Tehničkog fakulteta s potencijalnim poslodavcima putem predstavljanja čak dvadeset i jednog partnera iz gospodarstva.

I ove godine putem interaktivnih predavanja na izložbenim prostorima u auli Fakulteta svoju djelatnost će predstaviti čak 21 privredni subjekt i to: HEP d.d. iz Zagreba, DANIELI-SYSTEC d.o.o. iz Labina, INETEC d.o.o. iz Zagreba, INFOBIP d.o.o. iz Vodnjana, NAVIS CONSULT d.o.o. iz Rijeka, TSI d.o.o. iz Rijeke, AITAC d.o.o. iz Kastva, Klimaoprema d.d. iz Samobora, ABB d.o.o. iz Zagreba, PK-Palfinger Kran d.o.o. iz Škrljeva, Coadria d.o.o. iz Rijeke (iOLAP), ELCON GERATEBAU d.o.o. iz Rijeke, Combis d.o.o. iz Zagreba, Visage Technologies d.o.o. iz Zagreba, BAT Adria Cluster, Mep d.o.o. iz Rijeke, IHC Engineering Croatia d.o.o. iz Rijeke, FINCANTIERI S.p.A. iz Trsta, Italija, ADB Safegate iz Graza, Austrija, MONTELEKTRO iz Kastva i INA – Industrija nafte d.d. iz Zagreba.
Novost ovogodišnje manifestacije su dva popularna predavanja koja su za studente Fakulteta i srednjoškolce koji će taj dan obići laboratorije, ali i zainteresiranu javnost pripremili g. Ratko Mutavdžić, direktor za cloud servise u Microsoftu na temu „Tehnologije i znanja za budućnost“ i g. Mladen Maras, direktor Sektora razvoja i implementacije aplikativnih rješenja u COMBISu na temu  „BigData & AI: Što veliki znaju o nama malima“.

U pripremi studenata za prvi susret s tržištem rada sudjelovao je i Ured za karijere SSC-a, pa je tako, u tjednima koji su prethodili Job Fairu, studentima omogućeno sudjelovanje na radionici „Uspješno predstavljanje poslodavcima“.


Objavljeno: 19. studenog 2018.

Ispitajte poduzetnički potencijal vaše poslovne ideje!


 

U sklopu projektnih aktivnosti projekta LO.PA.Z. PLUS koji je usmjeren na povećanje zapošljivosti nezaposlenih osoba iz Primorsko-goranske županije organizira se trodnevni seminar „Sustavno poduzetništvo“ !
Uvodni seminar održat će se od 20. do 22. studenog 2018. od 9:30 do 15:00 sati u prostorima Riječke razvojne agencije Porin d.o.o. (Milutina Barača 66), a više informacija o seminaru i uvjetima prijave možete pronaći na mrežnim stranicama.


Objavljeno: 14. studenog 2018.

Velik interes za LO.PA.Z. PLUS edukacije

 

8. studenog, u Vijećnici Općine Viškovo, održan je treći partnerski sastanak  u sklopu projekta LO.PA.Z. PLUS, na kojem se, osim o pripremi novog izvješća, razgovaralo o tekućim i planiranim aktivnostima.
Od rujna su u organizirane edukacije uključene 64 nezaposlene osobe. Do sada su se nezaposlene osobe mogle uključiti u edukaciju Kulturna produkcija, EBC*L i Korištenje računala. Osim toga, nezaposlene osobe od stručnjaka iz partnerskih organizacija mogu zatražiti savjet u vezi prijave na posao i to putem online savjetovališta za zapošljavanje.
Uskoro počinju aktivnosti koje su namijenjene nezaposlenim osobama koje žele pokrenuti vlastite tvrtke. Oni će moći koristiti usluge ispitivanja poduzetničkog potencijala te se uključiti u edukaciju Sustavno poduzetništvo i Poslovanje u digitalnom dobu koje će provoditi Riječka razvojna agencija Porin i Centar tehničke kulture Rijeka. Oni koji se žele samozaposliti od projektnog konzorcija, točnije Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke, Hrvatske gospodarske komore – Županijska komora Rijeka, Hrvatske obrtničke komore – Obrtnička komora Primorsko-goranske županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Regionalni ured Rijeka, Općine Viškovo, Riječke razvojne agencije Porin, mogu dobiti savjet o tome kako što uspješnije pokrenuti svoju poduzetničku ideju – od potpora i usluga koje su im dostupne, do plasiranja proizvoda na tržište i mogućnosti za suradnju.
U narednim mjesecima partneri planiraju edukacije za predstavnike članica Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Primorsko-goranske županije koje će se baviti odnosima s javnošću, točnije ciljnim skupinama i odnosima s medijima.

 
Objavljeno: 12. studenog 2018.

Steknite Europsku licencu poslovnih kompetencija besplatno!

Edukacija je namijenjena jačanju poslovnih vještina iz područja ekonomije nezaposlenih osoba. Prijave su otvorene do 25. listopada 2018. godine, a više informacija o terminima održavanja i samoj edukaciji možete pronaći na mrežnim stranicama Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Primorsko-goranske županije.


Objavljeno: 05. listopada 2018. 

Nagrađivanje najboljih studentskih projekata


 

Imate inovativnu ideju i razmišljate o plasiranju novog proizvoda na tržište?
U sklopu projekta Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista "Hrvatska pamet Hrvatskoj" nagrađuju se najbolji studentski razvojni projekti! Prijave su otvorene do 19. listopada 2018., a više informacija o projektu možete pronaći na mrežnoj stranici.

Objavljeno: 06. rujna 2018.

Godišnji odmor


Dragi korisnici,
obavještavamo Vas da je Ured za karijere zbog godišnjeg odmora zatvoren od 23. srpnja do 21. kolovoza 2018. 

Od 22. kolovoza 2018. godine ponovno radimo u uobičajenom radnom vremenu od 8:30h do 16:30h.

Želimo Vam ugodno ljeto uz puno lijepih trenutaka!


Objavljeno: 20. srpnja 2018.Sudjelovanje na međunarodnom seminaru pod nazivom „Career Paths“
U razdoblju od 19. do 21. lipnja 2018. godine predstavnica Ureda za karijere SSC-a sudjelovala je na aktivnosti transnacionalne suradnje pod nazivom „Career Paths“ u Varšavi (Miedzeszyn), Poljska, u organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije te poljske nacionalne Erasmus+ agencije. Sudjelovanjem na brojnim aktivnostima razmijenila je iskustva, metode i alate sa karijernim savjetnicima iz drugih europskih zemalja te se upoznala sa mogućnostima unutar programa Erasmus+, uključujući mogućnost razvoja projekata koji podržavaju karijerni razvoj kroz mobilnosti.


Objavljeno: 03. srpnja 2018.

Istraživanje Ureda za karijere


Ured za karijere SSC-a započinje s provođenjem istraživanja namijenjenog praćenju razvoja karijere studenata Sveučilišta u Rijeci. U svrhu ostvarenja jednog od ciljeva Strategije razvoja Sveučilišta u Rijeci za razdoblje od 2014. do 2020. godine istraživanje se planira sustavno provoditi svake godine, a namijenjeno je studentima završnih godina preddiplomskih i diplomskih studija. Rezultati istraživanja pružit će vrijedne informacije za razvoj programa namijenjenih razvoju vještina upravljanja karijerom studenata na riječkom Sveučilištu.

Ovim putem na sudjelovanje u istraživanju pozivamo sve studente završnih godina preddiplomskih i diplomskih studija koji će uputu i anketni upitnik dobiti putem e-maila.

 

Nadamo se da ćete se odazvati u što većem broju!

Objavljeno: 07. lipnja 2018.


Praksa u renomiranim hrvatskim kompanijama studentima s invaliditetom i studentima slabijeg materijalnog statusa

Poslovni dnevnik i Večernji list provode društveno odgovoran projekt namijenjen izjednačavanju prilika i ravnopravnom sudjelovanju na tržištu rada. Projektom se omogućuje obavljanje prakse studentima s invaliditetom i studentima slabijeg materijalnog statusa.
 


Na natječaj „Iskustvo zlata vrijedi 2018“ možete se prijaviti ispunjavanjem prijavnice, najkasnije do 15. lipnja 2018. godine, a više o natječaju možete pročitati ovdje.
 

Kroz uspješno održavanje projekta proteklih godina omogućena je radna praksa za više od 80 studenata, dok je nekima ponuđen i stalan posao!Objavljeno: 04. lipnja, 2018.

Financiranje studentskih projekata

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci (SZSUR) financirat će u 2018. godini čak 82 projekta studenata i studentskih udruga, a za koje namjene je izdvojeno gotovo pola milijuna kuna.

12. travnja u Auli magni Rektorata Sveučilišta potpisani su ugovori o pravima i obvezama korištenja financijskih sredstava. Na potpisivanju su, uz rektoricu prof. dr. sc. Snježanu Prijić-Samaržija i predsjednicu Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Pegi Pavletić, sudjelovali i voditelji projekata (udruga, grupa studenata, studentskog zbora sastavnica, pojedinaca).
Popis projekata možete vidjeti ovdje.Izvor: Sveučilište u Rijeci

Raspisan natječaj za Rektorove nagrade!

Sveučilište u Rijeci raspisalo je četiri natječaja za dodjelu Rektorovih nagrada u akademskoj godini 2017./2018.: Rektorova nagrada za studenta volontera, Rektorova nagrada za studentski aktivizam, Rektorova nagrada za studentski stručni/znanstveni/umjetnički rad, Rektorova nagrada za sport.


Detaljnije možete saznati ovdje.

 

Izvor: Sveučilište u Rijeci

Poziv na radionicu


 

Ured za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra organizira radionicu za studente riječkog Sveučilišta koja će se održati 16. ožujka 2018. od 14 do 16 sati u zgradi Građevinskog fakulteta (prostorija 210, 2.kat) na Kampusu. Ukoliko želite naučiti o osnovnim elementima životopisa i molbe te izbjeći najčešće pogreške prilikom prijave na natječaje za posao/stipendije/studentske razmjene ovo je radionica za Vas!
Broj sudionika je ograničen, a za sudjelovanje se možete prijaviti do 14. ožujka 2018. putem obrasca.


Za dodatne informacije nazovite 051/584-757 ili pošaljite mail na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Objavljeno: 07. ožujka, 2018.


Poziv na sudjelovanje – LEAP summit

 


LEAP Summit je najveća internacionalna konferencija za mlade u Jugoistočnoj Europi. U 2018. će okupiti 3,000 delegata iz 33 zemlje svijeta. Konferencija će se održati u Zagrebu u razdoblju od 15. - 17. ožujka. Predavanja će održati više od 70 poznatih inozemnih i hrvatskih predavača, te se na konferenciji nude brojne prilike za razvoj karijere, zapošljavanje, samozapošljavanje i učenje o modernim trendovima.

Generalni sponzor konferencije je Europska komisija, a sudjelovanje na konferenciji je besplatno. Prijave su otvorene do 01.03., a prijaviti se možete na: http://bit.ly/LEAP-Summit-applications

Detaljnije informacije pogledajte ovdje.
Objavljeno: 22. veljače, 2018.

BAYHOST stipendije za učenje njemačkog jezika

Otvoren je natječaj za stipendije za učenje njemačkog jezika u Bavarskoj. Stipendije su namijenje studentima i mladim znanstvenicima svih akademskih zvanja koji su samostalni korisnici njemačkog jezika (najmanje razina B1). Rok za prijavu je 26. ožujka, 2018. godine.
Više informacija na mrežnoj stranici.

Objavljeno: 08. veljače, 2018.
Europska ljetna škola

Institut za europsku politiku EUROPEUM organizira 16. Europsku ljetnu školu pod nazivom „Europa u tranziciji: istraživanje budućnosti EU“ koja će se održati u Pragu u razdoblju od 14. do 24. srpnja, 2018. godine. Za ranije prijave (do 31.01.) nude se popusti, a detaljnije informacije možete pronaći na mrežnoj stranici.
 


 

Objavljeno: 23. siječnja 2018. 
.