Novosti

Besplatna edukacija za dugotrajno nezaposlene za radno mjesto projektnog asistenta u provedbi EU projekata


Centar tehničke kulture Rijeka
provodi besplatne edukacije za osposobljavanja 16. dugotrajno nezaposlenih osoba srednje stručne spreme iz PGŽ za radno mjesto projektnog asistenta u provedbi EU projekata. Planirani period edukacije je od studenog 2019. do veljače 2020. godine, a uvjerenje o usavršavanju bit će upisano u radnu knjižicu.
U ovaj program mogu se uključiti dugotrajno nezaposlene osobe (dugotrajno nezaposlenom osobom se smatraju mladi do 29 godina koji su nezaposleni duže od 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina nezaposlene duže od 12 mjeseci), hrvatski  državljani koji svoj status potvrđuju iz evidencije HZZ-a ili, ukoliko nisu u evidenciji HZZ-a, potpisivanjem Izjave o statusu nezaposlenosti i zapisom o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.
Detaljnije informacije o edukaciji te o uvjetima i načinu prijave možete pronaći na mrežnoj stranici.Objavljeno 04. studenog 2019.

Održan 8. partnerski sastanak po projektu LO.PA.Z. PLUS


 

U prostorima Centra tehničke kulture Rijeka 13. rujna 2019. godine održan je redovni 8. partnerski sastanak projekta LO.PA.Z. PLUS. Na dnevnom redu sastanka raspravljalo se o do sada odobrenim izvješćima o napretku projekta i utrošenim proračunskim sredstvima po partnerima i ukupno.
 
U 6. kvartalu provedbe projekta, od 15. kolovoza do 14. studenog 2019. godine, provesti će se preostale planirane aktivnosti pa su članovi projektnog tima raspravljali o terminima njihove provedbe. Aktivnosti koje će se provesti odnose na edukaciju za nezaposlene (Korištenje računala, Sustavno poduzetništvo) , edukaciju za članove Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Primorsko-goranske županije i njihove zaposlenike (Psihologijski aspekti upravljanja karijerom, Izrada i provedba EU projekata); izradu stručnih materijala kao što su: Identifikacija deficitarnih zanimanja, Programa poticanja poduzetništva u PGŽ, Razvoj alata za praćenje potreba za kadrovima u IT sektoru, Stvaranje koalicije razvoja digitalnih znanja i vještina; pružanje mentorstva za korisnike potpora za samozapošljavanje te organizacija sastanka s poslodavcima kako bi im se predstavio program poticanja poduzetništva u PGŽ i pozvali ih na suradnju za mentorstvo poduzetnika početnika. Krajem mjeseca za članice Lokalnog partnerstva za zapošljavanje PGŽ i njihove zaposlenike organizirat će se team building i zajednička aktivnost  boćanja za jačanje timskog rada.
Projekt je sufinancirala Europska unija sredstvima Europskog socijalnog fonda. Korisnik projekta je Riječka razvojna agencija Porin d.o.o., a ostali partneri su Grad Rijeka, Sveučilište u Rijeci, Centar tehničke kulture Rijeka, Općine Viškovo, HGK-Županijska komora Rijeka, Obrtnička komora PGŽ i HZZ-Regionalni ured Rijeka.


Objavljeno: 16. rujna 2019.


Stipendije Slobodne Države Bavarske


Slobodna Država Bavarska kandidatima iz srednje, istočne i jugoistočne Europe nudi godišnje stipendije za diplomski studij  ili doktorski studij u Bavarskoj. Stipendije se dodjeljuju na jednu godinu, a na zahtjev se mogu produžiti. Osim toga, podupire se i jednogodišnji istraživački boravak u Bavarskoj u okviru doktorskog studija u vlastitoj zemlji. Obrazac za prijavu te opširnije obavijesti o natječaju možete pronaći na mrežnim stranicama.

Rok za prijavu je 01. prosinac 2019. godine.
Objavljeno: 03. rujna 2019.

Drugi natječaj za dodjelu stipendije Hrvatske narodne banke


Hrvatska narodna banka objavila je 2. kolovoza natječaj za dodjelu osam stipendija studentima preddiplomskih i/ili diplomskih studija iz polja informatike, matematike i ekonomije. O uvjetima natječaja i postupku prijave možete vidjeti na mrežnoj stranici.

Natječaj za stipendije otvoren je do 30. rujna 2019.Objavljeno: 02. rujna 2019.


Ljetna pauzaDragi korisnici,
 

obavještavamo Vas da je Ured za karijere zbog korištenja godišnjeg odmora zatvoren od 1. kolovoza 2019. do 25. kolovoza 2019.

 

Ponovo započinjemo s radom od 26. kolovoza 2019. u uobičajenom radnom vremenu od 8:30h
 
do 16:30h.

 

Želimo Vam ugodno ljeto uz puno lijepih trenutaka!
 


Europska ljetna škola u Pragu
 Institut za europsku politiku EUROPEUM organizira 17. Europsku ljetnu školu pod nazivom „Restarting Europe: Central European Perspective“ koja će se održati u Pragu u razdoblju od 13. do 20. srpnja, 2019. godine. Program će uključivati teme trenutnih izazova, reformi, vanjskih politika Europske unije, konkurentnosti pojedinih EU regija, perspektive zemalja Srednje Europe i dr.
Više detalja možete pronaći na mrežnoj stranici, a za sudjelovanje se možete prijaviti do 16.06.2019. godine na http://bit.ly/ESSPrague2019.


Objavljeno: 5. lipnja 2019.

Poziv na radionicu: Kako napisati životopis i motivacijsko pismo?

Ured za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra organizira besplatnu radionicu za studente riječkog Sveučilišta na temu pismenog predstavljanja poslodavcima.
Ukoliko želite naučiti o osnovnim elementima životopisa i motivacijskog pisma te izbjeći najčešće pogreške prilikom prijave na natječaje za posao/stipendije/studentske razmjene ovo je radionica za Vas! 

Radionica će se održati 10. travnja 2019. godine od 13:00 do 15:00 sati u zgradi Građevinskog fakulteta (prostorija G-109, 1.kat) na Kampusu. Broj sudionika je ograničen, a za sudjelovanje se možete prijaviti do 09. travnja 2019. putem obrasca: https://forms.gle/bbTsE643dwgQoQM6A.
 

Objavljeno: 04. travnja 2019.

Poziv na sudjelovanje - LEAP Summit

Interesiraju vas nove tehnologije, digitalni marketing, digitalne teme, inovacije i poduzetništvo te inspirativne priče? Ako je vaš odgovor DA, ovim putem vas želimo pozvati na sudjelovanje na internacionalnoj konferenciji „LEAP Summit“ koja će se održati u Zagrebu od 29. – 30.03.2019. Prije LEAP Summita od 27. – 28.03. održati će se i Pre-Summit koji donosi specijalizirane radionice, hackatone, ideation natjecanja, bootcampove i meetupove.
 
LEAP Summit je međunarodna konferencija koja okuplja tisuće sudionika iz više od 40 zemalja svijeta te svjetski poznate predavače iz različitih industrija i kompanija.
 
Što možete očekivati od LEAP Summit 2019?

  • 60+ predavača iz različitih industrija
  • Tisuće sudionika iz više od 40 zemalja svijeta
  • Paralelni program na nekoliko pozornica tako da uvijek možete naći neku zanimljivu temu za sebe
  • Prilike za networking, širenje poslovanja i upoznavanje ljudi koji slično razmišljaju
  • Internacionalni party program – FLEAP out
 

Glavni partner LEAP Summita je Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, a sudjelovanje na LEAP Summitu je u potpunosti besplatno. Prijave su otvorene do popunjenja mjesta na konferenciji. Prijaviti se možete na: https://leapsummit.com/apply-now/ 

 

Objavljeno: 01. ožujka 2019.


BAYHOST stipendije za učenje njemačkog jezika

Otvoren je natječaj za stipendije za učenje njemačkog jezika u Bavarskoj. Stipendije su namijenje studentima i mladim znanstvenicima svih akademskih zvanja koji su odslušali barem dva semestra na studiju te su samostalni korisnici njemačkog jezika (najmanje razina B1). Rok za prijavu je 25. ožujka, 2019. godine.
Više informacija možete pronaći na mrežnoj stranici.Objavljeno: 30. siječnja 2019.

Regionalna radionica - Važnost karijernog savjetovanja u visokom obrazovanju: Kako odgovoriti na potrebe tržišta rada?

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, 5. prosinca 2018. godine, održana je regionalna radionica pod nazivom „Važnost karijernog savjetovanja u visokom obrazovanju: Kako odgovoriti na potrebe tržišta rada?“. Radionicu je organiziralo Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u suradnji s Agencijom za znanost i visoko obrazovanje te Sveučilištem u Rijeci.

Na radionici je sudjelovalo 60 sudionika, uglavnom karijernih savjetnika sa visokih učilišta, uz predstavnike Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te članove Foruma za cjeloživotno profesionalno usmjeravanje i razvoj karijere Republike Hrvatske. Predavanja su održali prof. dr. sc. Rachel Mulvey sa Sveučilišta u Warwicku (Velika Britanija), prof. dr. sc. Zoran Sušanj i Nikoleta Zubić sa Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te Mina Đorđević, predstavnica Agencije za znanost i visoko obrazovanje.
Na radionici su predstavljeni primjeri dobre prakse u radu savjetnika za profesionalno usmjeravanje u EU i Velikoj Britaniji, govorilo se o odabiru karijere i budućim potrebama na tržištu rada u RH te o mogućnostima osnaživanja uloge karijernih savjetnika na visokim učilištima.
Regionalna radionica organizirana je u okviru ESF projekta „Unaprjeđenje sustava pružanja usluga cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja i razvoja karijere jačanjem uloge Foruma za cjeloživotno profesionalno usmjeravanje i razvoj karijere u Republici Hrvatskoj“ u cilju osnaživanja dionika sustava cjeloživotnog profesionalnog umjeravanja u Hrvatskoj.

Objavljeno 11. prosinca 2018.

JOB.FAIR manifestacija na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci


Dana 23.11.2018. godine na Tehničkom fakultetu u Rijeci održat će se JOB.FAIR manifestacija koja će obuhvatiti prezentacije laboratorija Tehničkog fakulteta, prezentacije studija i prezentacije partnerskih tvrtki s kojima Tehnički fakultet surađuje na znanstvenostručnim projektima.

Riječ je o drugoj godini održavanja ove manifestacije koja je u studenom prošle godine uspješno povezala studente Tehničkog fakulteta s potencijalnim poslodavcima putem predstavljanja čak dvadeset i jednog partnera iz gospodarstva.

I ove godine putem interaktivnih predavanja na izložbenim prostorima u auli Fakulteta svoju djelatnost će predstaviti čak 21 privredni subjekt i to: HEP d.d. iz Zagreba, DANIELI-SYSTEC d.o.o. iz Labina, INETEC d.o.o. iz Zagreba, INFOBIP d.o.o. iz Vodnjana, NAVIS CONSULT d.o.o. iz Rijeka, TSI d.o.o. iz Rijeke, AITAC d.o.o. iz Kastva, Klimaoprema d.d. iz Samobora, ABB d.o.o. iz Zagreba, PK-Palfinger Kran d.o.o. iz Škrljeva, Coadria d.o.o. iz Rijeke (iOLAP), ELCON GERATEBAU d.o.o. iz Rijeke, Combis d.o.o. iz Zagreba, Visage Technologies d.o.o. iz Zagreba, BAT Adria Cluster, Mep d.o.o. iz Rijeke, IHC Engineering Croatia d.o.o. iz Rijeke, FINCANTIERI S.p.A. iz Trsta, Italija, ADB Safegate iz Graza, Austrija, MONTELEKTRO iz Kastva i INA – Industrija nafte d.d. iz Zagreba.
Novost ovogodišnje manifestacije su dva popularna predavanja koja su za studente Fakulteta i srednjoškolce koji će taj dan obići laboratorije, ali i zainteresiranu javnost pripremili g. Ratko Mutavdžić, direktor za cloud servise u Microsoftu na temu „Tehnologije i znanja za budućnost“ i g. Mladen Maras, direktor Sektora razvoja i implementacije aplikativnih rješenja u COMBISu na temu  „BigData & AI: Što veliki znaju o nama malima“.

U pripremi studenata za prvi susret s tržištem rada sudjelovao je i Ured za karijere SSC-a, pa je tako, u tjednima koji su prethodili Job Fairu, studentima omogućeno sudjelovanje na radionici „Uspješno predstavljanje poslodavcima“.


Objavljeno: 19. studenog 2018.

Ispitajte poduzetnički potencijal vaše poslovne ideje!


 

U sklopu projektnih aktivnosti projekta LO.PA.Z. PLUS koji je usmjeren na povećanje zapošljivosti nezaposlenih osoba iz Primorsko-goranske županije organizira se trodnevni seminar „Sustavno poduzetništvo“ !
Uvodni seminar održat će se od 20. do 22. studenog 2018. od 9:30 do 15:00 sati u prostorima Riječke razvojne agencije Porin d.o.o. (Milutina Barača 66), a više informacija o seminaru i uvjetima prijave možete pronaći na mrežnim stranicama.


Objavljeno: 14. studenog 2018.

Velik interes za LO.PA.Z. PLUS edukacije

 

8. studenog, u Vijećnici Općine Viškovo, održan je treći partnerski sastanak  u sklopu projekta LO.PA.Z. PLUS, na kojem se, osim o pripremi novog izvješća, razgovaralo o tekućim i planiranim aktivnostima.
Od rujna su u organizirane edukacije uključene 64 nezaposlene osobe. Do sada su se nezaposlene osobe mogle uključiti u edukaciju Kulturna produkcija, EBC*L i Korištenje računala. Osim toga, nezaposlene osobe od stručnjaka iz partnerskih organizacija mogu zatražiti savjet u vezi prijave na posao i to putem online savjetovališta za zapošljavanje.
Uskoro počinju aktivnosti koje su namijenjene nezaposlenim osobama koje žele pokrenuti vlastite tvrtke. Oni će moći koristiti usluge ispitivanja poduzetničkog potencijala te se uključiti u edukaciju Sustavno poduzetništvo i Poslovanje u digitalnom dobu koje će provoditi Riječka razvojna agencija Porin i Centar tehničke kulture Rijeka. Oni koji se žele samozaposliti od projektnog konzorcija, točnije Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke, Hrvatske gospodarske komore – Županijska komora Rijeka, Hrvatske obrtničke komore – Obrtnička komora Primorsko-goranske županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Regionalni ured Rijeka, Općine Viškovo, Riječke razvojne agencije Porin, mogu dobiti savjet o tome kako što uspješnije pokrenuti svoju poduzetničku ideju – od potpora i usluga koje su im dostupne, do plasiranja proizvoda na tržište i mogućnosti za suradnju.
U narednim mjesecima partneri planiraju edukacije za predstavnike članica Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Primorsko-goranske županije koje će se baviti odnosima s javnošću, točnije ciljnim skupinama i odnosima s medijima.

 
Objavljeno: 12. studenog 2018.

Steknite Europsku licencu poslovnih kompetencija besplatno!

Edukacija je namijenjena jačanju poslovnih vještina iz područja ekonomije nezaposlenih osoba. Prijave su otvorene do 25. listopada 2018. godine, a više informacija o terminima održavanja i samoj edukaciji možete pronaći na mrežnim stranicama Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Primorsko-goranske županije.


Objavljeno: 05. listopada 2018. 

Nagrađivanje najboljih studentskih projekata


 

Imate inovativnu ideju i razmišljate o plasiranju novog proizvoda na tržište?
U sklopu projekta Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista "Hrvatska pamet Hrvatskoj" nagrađuju se najbolji studentski razvojni projekti! Prijave su otvorene do 19. listopada 2018., a više informacija o projektu možete pronaći na mrežnoj stranici.

Objavljeno: 06. rujna 2018.

Godišnji odmor


Dragi korisnici,
obavještavamo Vas da je Ured za karijere zbog godišnjeg odmora zatvoren od 23. srpnja do 21. kolovoza 2018. 

Od 22. kolovoza 2018. godine ponovno radimo u uobičajenom radnom vremenu od 8:30h do 16:30h.

Želimo Vam ugodno ljeto uz puno lijepih trenutaka!


Objavljeno: 20. srpnja 2018.Sudjelovanje na međunarodnom seminaru pod nazivom „Career Paths“
U razdoblju od 19. do 21. lipnja 2018. godine predstavnica Ureda za karijere SSC-a sudjelovala je na aktivnosti transnacionalne suradnje pod nazivom „Career Paths“ u Varšavi (Miedzeszyn), Poljska, u organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije te poljske nacionalne Erasmus+ agencije. Sudjelovanjem na brojnim aktivnostima razmijenila je iskustva, metode i alate sa karijernim savjetnicima iz drugih europskih zemalja te se upoznala sa mogućnostima unutar programa Erasmus+, uključujući mogućnost razvoja projekata koji podržavaju karijerni razvoj kroz mobilnosti.


Objavljeno: 03. srpnja 2018.

Istraživanje Ureda za karijere


Ured za karijere SSC-a započinje s provođenjem istraživanja namijenjenog praćenju razvoja karijere studenata Sveučilišta u Rijeci. U svrhu ostvarenja jednog od ciljeva Strategije razvoja Sveučilišta u Rijeci za razdoblje od 2014. do 2020. godine istraživanje se planira sustavno provoditi svake godine, a namijenjeno je studentima završnih godina preddiplomskih i diplomskih studija. Rezultati istraživanja pružit će vrijedne informacije za razvoj programa namijenjenih razvoju vještina upravljanja karijerom studenata na riječkom Sveučilištu.

Ovim putem na sudjelovanje u istraživanju pozivamo sve studente završnih godina preddiplomskih i diplomskih studija koji će uputu i anketni upitnik dobiti putem e-maila.

 

Nadamo se da ćete se odazvati u što većem broju!

Objavljeno: 07. lipnja 2018.


Praksa u renomiranim hrvatskim kompanijama studentima s invaliditetom i studentima slabijeg materijalnog statusa

Poslovni dnevnik i Večernji list provode društveno odgovoran projekt namijenjen izjednačavanju prilika i ravnopravnom sudjelovanju na tržištu rada. Projektom se omogućuje obavljanje prakse studentima s invaliditetom i studentima slabijeg materijalnog statusa.
 


Na natječaj „Iskustvo zlata vrijedi 2018“ možete se prijaviti ispunjavanjem prijavnice, najkasnije do 15. lipnja 2018. godine, a više o natječaju možete pročitati ovdje.
 

Kroz uspješno održavanje projekta proteklih godina omogućena je radna praksa za više od 80 studenata, dok je nekima ponuđen i stalan posao!Objavljeno: 04. lipnja, 2018.

Financiranje studentskih projekata

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci (SZSUR) financirat će u 2018. godini čak 82 projekta studenata i studentskih udruga, a za koje namjene je izdvojeno gotovo pola milijuna kuna.

12. travnja u Auli magni Rektorata Sveučilišta potpisani su ugovori o pravima i obvezama korištenja financijskih sredstava. Na potpisivanju su, uz rektoricu prof. dr. sc. Snježanu Prijić-Samaržija i predsjednicu Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Pegi Pavletić, sudjelovali i voditelji projekata (udruga, grupa studenata, studentskog zbora sastavnica, pojedinaca).
Popis projekata možete vidjeti ovdje.Izvor: Sveučilište u Rijeci

Raspisan natječaj za Rektorove nagrade!

Sveučilište u Rijeci raspisalo je četiri natječaja za dodjelu Rektorovih nagrada u akademskoj godini 2017./2018.: Rektorova nagrada za studenta volontera, Rektorova nagrada za studentski aktivizam, Rektorova nagrada za studentski stručni/znanstveni/umjetnički rad, Rektorova nagrada za sport.


Detaljnije možete saznati ovdje.

 

Izvor: Sveučilište u Rijeci

Poziv na radionicu


 

Ured za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra organizira radionicu za studente riječkog Sveučilišta koja će se održati 16. ožujka 2018. od 14 do 16 sati u zgradi Građevinskog fakulteta (prostorija 210, 2.kat) na Kampusu. Ukoliko želite naučiti o osnovnim elementima životopisa i molbe te izbjeći najčešće pogreške prilikom prijave na natječaje za posao/stipendije/studentske razmjene ovo je radionica za Vas!
Broj sudionika je ograničen, a za sudjelovanje se možete prijaviti do 14. ožujka 2018. putem obrasca.


Za dodatne informacije nazovite 051/584-757 ili pošaljite mail na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Objavljeno: 07. ožujka, 2018.


Poziv na sudjelovanje – LEAP summit

 


LEAP Summit je najveća internacionalna konferencija za mlade u Jugoistočnoj Europi. U 2018. će okupiti 3,000 delegata iz 33 zemlje svijeta. Konferencija će se održati u Zagrebu u razdoblju od 15. - 17. ožujka. Predavanja će održati više od 70 poznatih inozemnih i hrvatskih predavača, te se na konferenciji nude brojne prilike za razvoj karijere, zapošljavanje, samozapošljavanje i učenje o modernim trendovima.

Generalni sponzor konferencije je Europska komisija, a sudjelovanje na konferenciji je besplatno. Prijave su otvorene do 01.03., a prijaviti se možete na: http://bit.ly/LEAP-Summit-applications

Detaljnije informacije pogledajte ovdje.
Objavljeno: 22. veljače, 2018.

BAYHOST stipendije za učenje njemačkog jezika

Otvoren je natječaj za stipendije za učenje njemačkog jezika u Bavarskoj. Stipendije su namijenje studentima i mladim znanstvenicima svih akademskih zvanja koji su samostalni korisnici njemačkog jezika (najmanje razina B1). Rok za prijavu je 26. ožujka, 2018. godine.
Više informacija na mrežnoj stranici.

Objavljeno: 08. veljače, 2018.
Europska ljetna škola

Institut za europsku politiku EUROPEUM organizira 16. Europsku ljetnu školu pod nazivom „Europa u tranziciji: istraživanje budućnosti EU“ koja će se održati u Pragu u razdoblju od 14. do 24. srpnja, 2018. godine. Za ranije prijave (do 31.01.) nude se popusti, a detaljnije informacije možete pronaći na mrežnoj stranici.
 


 

Objavljeno: 23. siječnja 2018.