Novosti

Godišnji odmor


Dragi korisnici,
obavještavamo Vas da je Ured za karijere zbog godišnjeg odmora zatvoren od 23. srpnja do 21. kolovoza 2018. 

Od 22. kolovoza 2018. godine ponovno radimo u uobičajenom radnom vremenu od 8:30h do 16:30h.

Želimo Vam ugodno ljeto uz puno lijepih trenutaka!


Objavljeno: 20. srpnja 2018.Sudjelovanje na međunarodnom seminaru pod nazivom „Career Paths“
U razdoblju od 19. do 21. lipnja 2018. godine predstavnica Ureda za karijere SSC-a sudjelovala je na aktivnosti transnacionalne suradnje pod nazivom „Career Paths“ u Varšavi (Miedzeszyn), Poljska, u organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije te poljske nacionalne Erasmus+ agencije. Sudjelovanjem na brojnim aktivnostima razmijenila je iskustva, metode i alate sa karijernim savjetnicima iz drugih europskih zemalja te se upoznala sa mogućnostima unutar programa Erasmus+, uključujući mogućnost razvoja projekata koji podržavaju karijerni razvoj kroz mobilnosti.


Objavljeno: 03. srpnja 2018.

Istraživanje Ureda za karijere


Ured za karijere SSC-a započinje s provođenjem istraživanja namijenjenog praćenju razvoja karijere studenata Sveučilišta u Rijeci. U svrhu ostvarenja jednog od ciljeva Strategije razvoja Sveučilišta u Rijeci za razdoblje od 2014. do 2020. godine istraživanje se planira sustavno provoditi svake godine, a namijenjeno je studentima završnih godina preddiplomskih i diplomskih studija. Rezultati istraživanja pružit će vrijedne informacije za razvoj programa namijenjenih razvoju vještina upravljanja karijerom studenata na riječkom Sveučilištu.

Ovim putem na sudjelovanje u istraživanju pozivamo sve studente završnih godina preddiplomskih i diplomskih studija koji će uputu i anketni upitnik dobiti putem e-maila.

 

Nadamo se da ćete se odazvati u što većem broju!

Objavljeno: 07. lipnja 2018.


Praksa u renomiranim hrvatskim kompanijama studentima s invaliditetom i studentima slabijeg materijalnog statusa

Poslovni dnevnik i Večernji list provode društveno odgovoran projekt namijenjen izjednačavanju prilika i ravnopravnom sudjelovanju na tržištu rada. Projektom se omogućuje obavljanje prakse studentima s invaliditetom i studentima slabijeg materijalnog statusa.
 


Na natječaj „Iskustvo zlata vrijedi 2018“ možete se prijaviti ispunjavanjem prijavnice, najkasnije do 15. lipnja 2018. godine, a više o natječaju možete pročitati ovdje.
 

Kroz uspješno održavanje projekta proteklih godina omogućena je radna praksa za više od 80 studenata, dok je nekima ponuđen i stalan posao!Objavljeno: 04. lipnja, 2018.

Financiranje studentskih projekata

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci (SZSUR) financirat će u 2018. godini čak 82 projekta studenata i studentskih udruga, a za koje namjene je izdvojeno gotovo pola milijuna kuna.

12. travnja u Auli magni Rektorata Sveučilišta potpisani su ugovori o pravima i obvezama korištenja financijskih sredstava. Na potpisivanju su, uz rektoricu prof. dr. sc. Snježanu Prijić-Samaržija i predsjednicu Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Pegi Pavletić, sudjelovali i voditelji projekata (udruga, grupa studenata, studentskog zbora sastavnica, pojedinaca).
Popis projekata možete vidjeti ovdje.Izvor: Sveučilište u Rijeci

Raspisan natječaj za Rektorove nagrade!

Sveučilište u Rijeci raspisalo je četiri natječaja za dodjelu Rektorovih nagrada u akademskoj godini 2017./2018.: Rektorova nagrada za studenta volontera, Rektorova nagrada za studentski aktivizam, Rektorova nagrada za studentski stručni/znanstveni/umjetnički rad, Rektorova nagrada za sport.


Detaljnije možete saznati ovdje.

 

Izvor: Sveučilište u Rijeci

Poziv na radionicu


 

Ured za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra organizira radionicu za studente riječkog Sveučilišta koja će se održati 16. ožujka 2018. od 14 do 16 sati u zgradi Građevinskog fakulteta (prostorija 210, 2.kat) na Kampusu. Ukoliko želite naučiti o osnovnim elementima životopisa i molbe te izbjeći najčešće pogreške prilikom prijave na natječaje za posao/stipendije/studentske razmjene ovo je radionica za Vas!
Broj sudionika je ograničen, a za sudjelovanje se možete prijaviti do 14. ožujka 2018. putem obrasca.


Za dodatne informacije nazovite 051/584-757 ili pošaljite mail na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Objavljeno: 07. ožujka, 2018.


Poziv na sudjelovanje – LEAP summit

 


LEAP Summit je najveća internacionalna konferencija za mlade u Jugoistočnoj Europi. U 2018. će okupiti 3,000 delegata iz 33 zemlje svijeta. Konferencija će se održati u Zagrebu u razdoblju od 15. - 17. ožujka. Predavanja će održati više od 70 poznatih inozemnih i hrvatskih predavača, te se na konferenciji nude brojne prilike za razvoj karijere, zapošljavanje, samozapošljavanje i učenje o modernim trendovima.

Generalni sponzor konferencije je Europska komisija, a sudjelovanje na konferenciji je besplatno. Prijave su otvorene do 01.03., a prijaviti se možete na: http://bit.ly/LEAP-Summit-applications

Detaljnije informacije pogledajte ovdje.
Objavljeno: 22. veljače, 2018.

BAYHOST stipendije za učenje njemačkog jezika

Otvoren je natječaj za stipendije za učenje njemačkog jezika u Bavarskoj. Stipendije su namijenje studentima i mladim znanstvenicima svih akademskih zvanja koji su samostalni korisnici njemačkog jezika (najmanje razina B1). Rok za prijavu je 26. ožujka, 2018. godine.
Više informacija na mrežnoj stranici.

Objavljeno: 08. veljače, 2018.
Europska ljetna škola

Institut za europsku politiku EUROPEUM organizira 16. Europsku ljetnu školu pod nazivom „Europa u tranziciji: istraživanje budućnosti EU“ koja će se održati u Pragu u razdoblju od 14. do 24. srpnja, 2018. godine. Za ranije prijave (do 31.01.) nude se popusti, a detaljnije informacije možete pronaći na mrežnoj stranici.
 


 

Objavljeno: 23. siječnja 2018.