Novosti

Steknite Europsku licencu poslovnih kompetencija besplatno!

Edukacija je namijenjena jačanju poslovnih vještina iz područja ekonomije nezaposlenih osoba. Prijave su otvorene do 25. listopada 2018. godine, a više informacija o terminima održavanja i samoj edukaciji možete pronaći na mrežnim stranicama Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Primorsko-goranske županije.


Objavljeno: 05. listopada 2018. 

Nagrađivanje najboljih studentskih projekata


 

Imate inovativnu ideju i razmišljate o plasiranju novog proizvoda na tržište?
U sklopu projekta Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista "Hrvatska pamet Hrvatskoj" nagrađuju se najbolji studentski razvojni projekti! Prijave su otvorene do 19. listopada 2018., a više informacija o projektu možete pronaći na mrežnoj stranici.

Objavljeno: 06. rujna 2018.

Godišnji odmor


Dragi korisnici,
obavještavamo Vas da je Ured za karijere zbog godišnjeg odmora zatvoren od 23. srpnja do 21. kolovoza 2018. 

Od 22. kolovoza 2018. godine ponovno radimo u uobičajenom radnom vremenu od 8:30h do 16:30h.

Želimo Vam ugodno ljeto uz puno lijepih trenutaka!


Objavljeno: 20. srpnja 2018.Sudjelovanje na međunarodnom seminaru pod nazivom „Career Paths“
U razdoblju od 19. do 21. lipnja 2018. godine predstavnica Ureda za karijere SSC-a sudjelovala je na aktivnosti transnacionalne suradnje pod nazivom „Career Paths“ u Varšavi (Miedzeszyn), Poljska, u organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije te poljske nacionalne Erasmus+ agencije. Sudjelovanjem na brojnim aktivnostima razmijenila je iskustva, metode i alate sa karijernim savjetnicima iz drugih europskih zemalja te se upoznala sa mogućnostima unutar programa Erasmus+, uključujući mogućnost razvoja projekata koji podržavaju karijerni razvoj kroz mobilnosti.


Objavljeno: 03. srpnja 2018.

Istraživanje Ureda za karijere


Ured za karijere SSC-a započinje s provođenjem istraživanja namijenjenog praćenju razvoja karijere studenata Sveučilišta u Rijeci. U svrhu ostvarenja jednog od ciljeva Strategije razvoja Sveučilišta u Rijeci za razdoblje od 2014. do 2020. godine istraživanje se planira sustavno provoditi svake godine, a namijenjeno je studentima završnih godina preddiplomskih i diplomskih studija. Rezultati istraživanja pružit će vrijedne informacije za razvoj programa namijenjenih razvoju vještina upravljanja karijerom studenata na riječkom Sveučilištu.

Ovim putem na sudjelovanje u istraživanju pozivamo sve studente završnih godina preddiplomskih i diplomskih studija koji će uputu i anketni upitnik dobiti putem e-maila.

 

Nadamo se da ćete se odazvati u što većem broju!

Objavljeno: 07. lipnja 2018.


Praksa u renomiranim hrvatskim kompanijama studentima s invaliditetom i studentima slabijeg materijalnog statusa

Poslovni dnevnik i Večernji list provode društveno odgovoran projekt namijenjen izjednačavanju prilika i ravnopravnom sudjelovanju na tržištu rada. Projektom se omogućuje obavljanje prakse studentima s invaliditetom i studentima slabijeg materijalnog statusa.
 


Na natječaj „Iskustvo zlata vrijedi 2018“ možete se prijaviti ispunjavanjem prijavnice, najkasnije do 15. lipnja 2018. godine, a više o natječaju možete pročitati ovdje.
 

Kroz uspješno održavanje projekta proteklih godina omogućena je radna praksa za više od 80 studenata, dok je nekima ponuđen i stalan posao!Objavljeno: 04. lipnja, 2018.

Financiranje studentskih projekata

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci (SZSUR) financirat će u 2018. godini čak 82 projekta studenata i studentskih udruga, a za koje namjene je izdvojeno gotovo pola milijuna kuna.

12. travnja u Auli magni Rektorata Sveučilišta potpisani su ugovori o pravima i obvezama korištenja financijskih sredstava. Na potpisivanju su, uz rektoricu prof. dr. sc. Snježanu Prijić-Samaržija i predsjednicu Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Pegi Pavletić, sudjelovali i voditelji projekata (udruga, grupa studenata, studentskog zbora sastavnica, pojedinaca).
Popis projekata možete vidjeti ovdje.Izvor: Sveučilište u Rijeci

Raspisan natječaj za Rektorove nagrade!

Sveučilište u Rijeci raspisalo je četiri natječaja za dodjelu Rektorovih nagrada u akademskoj godini 2017./2018.: Rektorova nagrada za studenta volontera, Rektorova nagrada za studentski aktivizam, Rektorova nagrada za studentski stručni/znanstveni/umjetnički rad, Rektorova nagrada za sport.


Detaljnije možete saznati ovdje.

 

Izvor: Sveučilište u Rijeci

Poziv na radionicu


 

Ured za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra organizira radionicu za studente riječkog Sveučilišta koja će se održati 16. ožujka 2018. od 14 do 16 sati u zgradi Građevinskog fakulteta (prostorija 210, 2.kat) na Kampusu. Ukoliko želite naučiti o osnovnim elementima životopisa i molbe te izbjeći najčešće pogreške prilikom prijave na natječaje za posao/stipendije/studentske razmjene ovo je radionica za Vas!
Broj sudionika je ograničen, a za sudjelovanje se možete prijaviti do 14. ožujka 2018. putem obrasca.


Za dodatne informacije nazovite 051/584-757 ili pošaljite mail na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Objavljeno: 07. ožujka, 2018.


Poziv na sudjelovanje – LEAP summit

 


LEAP Summit je najveća internacionalna konferencija za mlade u Jugoistočnoj Europi. U 2018. će okupiti 3,000 delegata iz 33 zemlje svijeta. Konferencija će se održati u Zagrebu u razdoblju od 15. - 17. ožujka. Predavanja će održati više od 70 poznatih inozemnih i hrvatskih predavača, te se na konferenciji nude brojne prilike za razvoj karijere, zapošljavanje, samozapošljavanje i učenje o modernim trendovima.

Generalni sponzor konferencije je Europska komisija, a sudjelovanje na konferenciji je besplatno. Prijave su otvorene do 01.03., a prijaviti se možete na: http://bit.ly/LEAP-Summit-applications

Detaljnije informacije pogledajte ovdje.
Objavljeno: 22. veljače, 2018.

BAYHOST stipendije za učenje njemačkog jezika

Otvoren je natječaj za stipendije za učenje njemačkog jezika u Bavarskoj. Stipendije su namijenje studentima i mladim znanstvenicima svih akademskih zvanja koji su samostalni korisnici njemačkog jezika (najmanje razina B1). Rok za prijavu je 26. ožujka, 2018. godine.
Više informacija na mrežnoj stranici.

Objavljeno: 08. veljače, 2018.
Europska ljetna škola

Institut za europsku politiku EUROPEUM organizira 16. Europsku ljetnu školu pod nazivom „Europa u tranziciji: istraživanje budućnosti EU“ koja će se održati u Pragu u razdoblju od 14. do 24. srpnja, 2018. godine. Za ranije prijave (do 31.01.) nude se popusti, a detaljnije informacije možete pronaći na mrežnoj stranici.
 


 

Objavljeno: 23. siječnja 2018.