Započeli treninzi ”Budi aktivan/na”!

15.05.2024.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

U utorak, 7. svibnja 2024. održan je prvi u ciklusu od 10 treninga u sklopu aktivnosti ”Budi aktivan/na” projekta UNIRI brine. Cilj ovog programa je prevencija i unaprjeđenje mentalnog zdravlja kroz tjelesnu aktivnost studenata i studentica. 

Treninge provodi vanjska suradnica Sveučilišnog savjetovališnog centra Ivana Host, magistra psihologije, edukantica kognitivno bihevioralne terapije i kondicijska trenerica sportaša. Uz Ivanu kao stručnu podršku, vršnjačku podršku pružaju i četiri studenta fizioterapije koji su prošli pripremnu edukaciju.

Iako se radi o grupnim treninzima, vježbe su prilagođene individualnim potrebama vježbačica bez obzira na predhodno iskustvo u treninzima. Sami treninzi kombinacija su elemenata joge, pilatesa, vježbi disanja i mindfulnessa.

Budući da je interes za aktivnost bio veći od mogućeg kapaciteta, odabrano je prvih 15 prijavljenih studentica Sveučilišta u Rijeci koje će sudjelovati na cijelom programu od 10 treninga. Prva dva treninga su uspješno odrađena, uz obostrano zadovoljstvo voditelja i vježbačica. 

Treninzi se nastavljaju održavati utorkom i četvrtkom sve do 6. lipnja 2024. u teretani na Kampusu Trsat.

Skip to content