O nama

Sveučilišni savjetovališni centar (SSC) sastavnica je Sveučilišta u Rijeci koja je osnovana s ciljem pružanja različitih oblika podrške i pomoći studentima i djelatnicima riječkog Sveučilišta. Sve su usluge centra besplatne za korisnike. U okviru SSC-a djeluju Psihološko savjetovalište, Ured za studente s invaliditetom i Ured za karijere.

Psihološko savjetovalište

Psihološko savjetovalište svim studentima i djelatnicima Sveučilišta u Rijeci pruža stručnu psihološku pomoć i podršku u postizanju akademskih uspjeha, povećanju efikasnosti studiranja i unapređenju kvalitete života. Pored individualnog i grupnog savjetovanja koje se provodi s ciljem prevladavanja različitih teškoća u učenju, ovladavanja tjeskobnim i depresivnim stanjima, rješavanja problema u odnosima s drugima, nezadovoljstva sobom itd., nude se i različite edukativne aktivnosti, kao što su predavanja, radionice, tribine, letci i brošure.

Ured za studente s invaliditetom

Ured za studente s invaliditetom namijenjen je studentima s oštećenjima vida i sluha, tjelesnim invaliditetom,  višestrukim oštećenjima, kroničnim bolestima, ali i ostalim zdravstvenim stanjima ili teškoćama koje mogu utjecati na tijek studija s ciljem da im se osiguraju uvjeti za uspješno i kvalitetno studiranje. Ured pruža informacije, izravnu pomoć i podršku pri rješavanju specifičnih potreba studenata sukladno vrsti invaliditeta. Nastavnicima nastoji pružiti informacije o načinima prilagodbe nastave te ispita potrebama studenata s invaliditetom.

Ured za karijere

Ured za karijere namijenjen je studentima Sveučilišta u Rijeci. Pruža mogućnost poticanja razvoja vještina upravljanja karijerom kod studenata kao i praćenja njihovih poduzetničkih namjera. Također, putem radionica i raznih edukativnih sadržaja studentima se nudi mogućnost povećanja njihove kompetentnosti i konkurentnosti na tržištu rada, ali i povezivanje s potencijalnim poslodavcima. Kroz svoj rad, ured za karijere nudi i mogućnost karijernog savjetovanja (individualnog i grupnog) kako bi se studentima olakšao ulazak na tržište rada.

Je li vam sadržaj ove stranice bio koristan?

Odaberite palac gore ako vam je sadržaj ove stranice bio od pomoći, a ako mislite da bi nešto mogli poboljšati, odaberite palac dolje i ostavite svoj komentar.

Drago nam čuti da vam je ovaj sadržaj bio od pomoći.

Za više sličnog sadržaja zapratite nas na društvenim mrežama.

Žao nam je što nismo bili od pomoći!

Recite nam na koji način bi mogli poboljšati sadržaj ove stranice...

Ažurirano 07.09.2023.

Skip to content