Pripremi se za tržište rada – održana edukacija za voditelje_ice Practice Café-a

10.05.2024.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

U srijedu, 8. svibnja 2024. godine, održana je pripremna radionica za zainteresirane voditelje i voditeljice Practice Café-a.

Practice Café događanje je namijenjeno upoznavanju studenata i studentica završnih godina studija s prvim radnim iskustvima nakon završetka studija, na način da nekoliko alumna dijeli svoja radna iskustva, kao i iskustva započinjanja karijere. Radi se o izvrsnoj prilici da se podijele korisni savjeti te informacije o tržištu rada, kao i da se naglase one vještine i znanja s fakulteta koji su studentima i studenticama korisni u potrazi za poslom.

Cilj ove aktivnosti je osiguravanje dobrobiti i uspješne prilagodbe studenata_ica tijekom prijelaznog razdoblja iz svijeta obrazovanja na tržište rada te povećanje konkurentnosti i zapošljivosti.

Tijekom radionice, okupljenima je predstavljena metodologija i pripremni koraci za organiziranje događanja. Osim koraka organizacije i primjera dosadašnje prakse, dobili su i zlatne savjete za moderiranje panela. Na taj način educirano je sedamnaest studenata i studentica, koji su sada sposobni samostalno organizirati Practice Café. 

Na radionici su sudjelovali studenti i studentice Filozofskog fakulteta, Medicinskog fakulteta, Pomorskog fakulteta, Studija logopedije, Ekonomskog fakulteta i Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci.

Edukacija je provedena u sklopu projekta Sveučilišta u Rijeci UNIRI brine, a temelji se na suradnji Ureda za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra, Udruge studenata psihologije u Rijeci – Psirius, Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci i pojedinih sastavnica Sveučilišta u Rijeci.

Svim studentima_icama voditeljima_icama želimo uspješnu realizaciju!

Skip to content