Predstavljanje aktivnosti u sklopu YUFE projekta: Razvoj osoblja i programi znanosti

23.05.2024.
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

U ponedjeljak, 13. svibnja 2024. godine, održana je prezentacija o aktivnostima radnih skupina unutar YUFE projekta vezanih za razvoj osoblja, pilot provedbu YUFE DIOSI modela doktorskog obrazovanja, kao i projekt YUFE4Postdocs.

Događaj je okupio dvadesetak zainteresiranih zaposlenika i zaposlenica Sveučilišta u Rijeci (UNIRI).  Razvoj osoblja i programi znanosti dio su radnih paketa broj 4 i 6 projekta YUFE, a pojedine aktivnosti koje se provode u sklopu radnih paketa i u sklopu projekta YUFE4Postdocs predstavili su:

  • Prof. dr. sc. Gordan Jelenić, prorektor za znanost i umjetnost;
  • Prof. dr. sc. Zoran Sušanj, voditelj Sveučilišnog savjetovališnog centra (SSC);
  • Prof. dr. sc. Igor Prpić, dr. med., predstojnik Doktorske škole UNIRI;
  • Nikoleta Zubić, voditeljica Ureda za karijere SSC-a;
  • Karmen Pupovac, voditeljica Ureda za institucijsko financiranje znanosti i umjetnosti.

Radni paket broj 4 koji je usmjeren na razvoj osoblja obuhvaća niz aktivnosti s ciljem jačanja kompetencija (ne)akademskog osoblja YUFE alijanse. Trenutno su otvorene prijave za sudjelovanje u tri različita programa za zaposlenike i zaposlenice i to: Razvoj neakademskog osoblja, Otvorena znanost i Rukovođenje.

Sudjelovanje za zaposlenike i zaposlenice je besplatno, a programi se održavaju od jeseni 2024. do proljeća 2025. godine. Broj mjesta je ograničen, a svi zainteresirani  mogu se prijaviti do 16. lipnja slanjem kratkog motivacijskog pisma na karijere@uniri.hr. Detaljnije informacije dostupne su na YUFE web stranicama.

YUFE DIOSI model doktorskog obrazovanja započeo je u svibnju 2024. godine a trenutno se u pilot provedbu uključilo 42 doktoranda i doktorandice s UNIRI-ja. Model nudi iskustvo interdisciplinarnog i međunarodnog obrazovanja u suradnji s još šest europskih sveučilišta unutar YUFE alijanse koji je prvenstveno namijenjen razvoju transverzalnih vještina doktoranada_ica.

Projekt YUFE4Postdocs usmjeren je postdoktorskim istraživačima i istraživačicama na početku karijere iz svih znanstvenih disciplina. U sklopu projekta do sada su na UNIRI-ju zaposlene tri osobe. Njihovi istraživački projekti bave se prilikama i izazovima uokvirenima u urbani kontekst unutar  YUFE fokusnih područja: održivost, digitalna društva, europski identitet ili blagostanje građana. Više o projektu dostupno je na https://www.yufe4postdocs.eu/ .

Skip to content