Održana radionica ,,Što nas veže i spaja, a što razdvaja?” u suradnji sa Studentskim centrom Rijeka

Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Povodom Međunarodnog dana tolerancije 16. studenoga Studentski centar Rijeka i Sveučilišni savjetovališni centar organizirali su radionicu „Što nas veže i spaja, a što razdvaja?“, na kojoj su se propitivali koncepti tolerancije, kognitivne pristranosti.

Uz praktične aktivnosti studentice i studenti su se senzibilizirali i raspravljali o važnosti poštivanja i uvažavanja različitosti, a što je zapravo i bio cilj. Radionicu su vodile Sandra Nuždić i Klara Grašić iz Ureda za studente s invaliditetom Sveučilišnog savjetovališnog centra.

,,Puno nas toga veže i spaja, a ovakvi susreti prilika su da sa studentima istražimo o čemu je riječ.”, rekla je Sandra Nuždić za portal Svjetionik.

Ako želite naučiti više o temama iz područja pravičnosti, različitosti i uključivosti a niste stigli na radionicu,  pozivamo vas da se priključite YUFE online edukaciji, odnosno treningu ,,YUFE Equity, diversity, and inclusivity (ED&I)''.

Trening pokriva teme kao što su uznemiravanje, mikroagresije i nesvjesne pristranosti te ima za cilj povećati razumijevanje polaznika i posvećenost temama ravnopravnosti i uključivosti na zanimljiv način. Upute o prijavi možete pronaći na mrežnim stranicama Sveučilišta u Rijeci.

Skip to content