Otvorene prijave za Program stipendija njemačkog gospodarstva

27.10.2023.
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Otvorene su prijave za Program stipendija njemačkog gospodarstva koji mladim studenticama i studentima koji su tek završile/i fakultet pruža priliku da kroz plaćenu stručnu praksu steknu svoje prvo radno iskustvo u vodećim njemačkim tvrtkama te to iskustvo iskoriste za početak svoje karijere u domovini.

Prijave za 21. generaciju stipendista njemačkog gospodarstva, a koji će praksu pohađati u 2024. godini, otvorene su do 15.studenog. Više pojedinosti o samom programu i prijavi možete pronaći na poveznici: www.stipendienprogramm.org ili u priloženom tekstu.

Tekst poziva

Otvorene prijave za Program stipendija njemačkog gospodarstva!

Bliži se kraj tvog studija, semestar po semestar. Što će sljedeće uslijediti? Imaš li velike planove za početak karijere? Ili još uvijek nisi siguran koji put odabrati? Nedostaje li  posljednji korak; onaj posljednji korak koji bi poduzeo između studiranja i službenog zaposlenja; između završnih ispita i projekata; tvojeg sveučilišta i cijelog svijeta?

Prijavi se za Program stipendija njemačkog gospodarstva i postani dio 21. generacije stipendista koji će plaćenu stručnu praksu odraditi u vodećoj njemačkoj tvrtki u 2024.!

Jesi li spremni poduzeti ovaj korak koji mijenja život i odraditi stručno stažiranje u Njemačkoj?
U proteklih 20 godina podržali smo preko tisuću studenata i mladih diplomanata na ovom putu. Svi oni proveli su tri do šest mjeseci u jednoj od vodećih njemačkih tvrtki, gdje su napokon dobili priliku proširiti svoja znanja stečena tijekom studija, primijeniti ih u praksi i saznati čime bi se doista voljeli baviti u životu.

Sljedeća generacija naših stipendista započet će sa pripravništvom 1. srpnja 2024. godine.

Prijavi se za stipendiju Programa stručne prakse njemačkog gospodarstva za zemlje Zapadnog Balkana. Postavi najbolje temelje za svoju buduću karijeru.

Tko se može prijaviti?

 • student preddiplomskog studija upisan u najmanje 5. semestar prilikom prijave
 • student diplomskog studija
 • doktorand
 • mladi diplomanti koji su diplomirali u 2023.
 • ne stariji od 28 godina u trenutku prijave
 • stažiranje se nudi u području ekonomije, poslovne administracije, inženjerstva, računarstva, trgovačkog prava, novinarstva, poljoprivrede, biologije i kemije
 • kandidat s vrlo dobrim znanjem engleskog i/ili njemačkog jezika (Nisu potrebni nikakvi posebni jezični certifikati. Ako želiš obavljati stručnu praksu iz područja arhitekture ili trgovačkog prava, preduvjet je B2 razina njemačkog jezika.)


Kako se prijaviti?
Prijave su moguće putem naše web stranice od 1. listopada 2023. do 15. studenoga 2023.:
www.stipendienprogramm.org
Ovdje saznaj više o Programu stručne prakse njemačkog gospodarstva i postupku prijave.

Koje su prednosti programa?
Osim financijske potpore, naš Program stručne prakse vodi te kroz sve organizacijske i administrativne korake prije i za vrijeme tvog boravka u Njemačkoj.

 • pripremni sastanci u tvojoj zemlji
 • organizacija vize i radne dozvole prema Programu
 • podrška u pronalaženju smještaja u Njemačkoj
 • avionska karta za Njemačku i natrag kući
 • uvodni tjedan u Berlinu (organizacija, smještaj, aranžmani putovanja)
 • karte za vlak od Berlina do grada obavljanja prakse
 • mjesečne stipendije u iznosu od 400 EUR
 • tvrtke isplaćuju dodatne mjesečne naknade ili snose troškove smještaja i zdravstvenog osiguranja
 • sufinanciranje tečaj njemačkog jezika za vrijeme prakse
 • mid-term meeting generacije u Njemačkoj (organizacija, smještaj, aranžmani putovanja)

 
Najvrjednija prednost programa je ono što ostane nakon zadnjeg radnog dana u Njemačkoj. Iskoristi svoju priliku i po povratku kući postani član našeg aktivnog regionalnog alumni kluba Programa.
Naš alumni klub nudi mogućnost sudjelovanja na konferencijama, radionicama i seminarima diljem regije Zapadnog Balkana. Od teambuilding aktivnosti, do profesionalnog umrežavanja s poslodavcima u tvojoj zemlji – alumni klub je tu da ti pomogne proširiti znanje i nadograditi vještine koje si stekao tijekom prakse, sa istomišljenicima u tvom rodnom gradu i svim zemljama Programa. Pregled njihovih aktivnosti možeš dobiti posjetom bloga na našoj web stranici. Ovdje možeš pročitati i priče stipendista koji su upravo u ovom trenutku u Njemačkoj.

Skip to content