Poziv studentima i studenticama zainteresiranima za pružanje vršnjačke podrške

29.03.2024.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Razvijamo sustav vršnjačke podrške namijenjen osnaživanju osobnog razvoja, očuvanju mentalnog zdravlja i osiguravanja dobrobiti studenata i studentica, posebno na početku i na kraju studiranja.

Sveučilišni savjetovališni centar u potrazi je za studentima i studenticama svih sastavnica  Sveučilišta u Rijeci koji su zainteresirani_e za pružanje različitih oblika vršnjačke podrške kroz aktivnosti u sklopu projekta „UNIRI brine“.

Osim pružanja pomoći i podrške svojim kolegama i kolegicama, angažmanom u pojedinim projektnim aktivnostima studenti i studentice imat će priliku steći praktično iskustvo organizacije radionica i /ili tribina, razviti vještine podučavanja i komunikacijske vještine te se umrežiti s kolegama/icama sa svog i/ili drugih fakulteta.

Vršnjačku podršku moguće je pružati putem tri različite kategorije aktivnosti i to:

1) Startaj osnaženo – provedba radionica usmjerenih na osnaživanje i pružanje podrške studentima_cama prvih godina studija;

2) Nauči kako učiti – provedba radionica usmjerenih na razvoj vještina učenja koje su potrebne za uspješnije studiranje;

3) Pripremi se za tržište rada – organizacija tribina usmjerenih na informiranje o prvim radnim iskustvima, specifičnostima pojedinih radnih mjesta te izazovima koji se javljanju nakon stjecanja diplome i ulaska u svijet rada.

Za sudjelovanje u svakoj od navedenih aktivnosti stručni tim SSC-a provest će edukaciju za prijavljene. Studenti_ce će imati podršku tima SSC-a, kao i koordinatora_ica s njihovih matičnih fakulteta.

Studenti/ce mogu odabrati u koje se aktivnosti žele uključiti (jednu ili više, ovisno o kriterijima i preferencijama), a angažman će biti honoriran putem studentskog ugovora.

Iskaz interesa te pronalazak detaljnijih informacija o aktivnostima i terminima održavanja moguć je ispunjavanjem obrasca na poveznici.

Projektne aktivnosti koordinira Sveučilišni savjetovališni centar u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci, Studentskim zborom Medicinskog fakulteta, Udrugom studenata psihologije PSIRIUS, Fakultetom zdravstvenih studija, Medicinskim fakultetom, Filozofskim fakultetom, Sveučilišnim Centrom za sport i Alumni UNIRI mrežom.

Detaljnije informacije o projektu „UNIRI brine“ dostupne su ovdje.

Skip to content