Što se „kuha“ u SSC-u?

14.03.2024.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Održan sastanak s partnerima projekta UNIRI brine – stručna i vršnjačka potpora osiguravanju dobrobiti studenata i studentica na Sveučilištu u Rijeci.

U četvrtak, 7. ožujka 2024., održan je prvi sastanak projekta UNIRI brine s predstavnicima provoditelja i partnera u provedbi projektnih aktivnosti. Radi se o Sveučilišnom projektu čiji je temeljni cilj razvoj sustava osiguravanja kontinuirane stručne i vršnjačke potpore namijenjenog očuvanju mentalnog zdravlja i osiguravanja dobrobiti studenata i studentica, posebno tijekom prijelaznih razdoblja na početku i kraju studiranja na Sveučilištu u Rijeci.

Osim specifičnih ciljeva, na sastanku su predstavljene detaljnije informacije o planiranim kategorijama aktivnosti te planirani vremenski period za provedbu istih. Dogovorena je strategija provedbe projekta, kao i precizirani prvi koraci u provedbi.

Provedbom aktivnosti studente i studentice osnaživat će se u osobnom i profesionalnom razvoju, jačat će se prenosive vještine kao i praktične kompetencije, a projekt će rezultirati dodatnim umrežavanjem studenata te povećanjem svijesti o važnosti uključivosti i poštivanja različitosti.

Sve aktivnosti provodit će se u okviru pet temeljnih kategorija pod nazivom:

  • Studiraj osnaženo
  • Nauči kako učiti
  • Pripremi se za tržište rada
  • Budi aktivan/na
  • Osnaženo pružaj podršku

Voditeljica projekta je koordinatorica Psihološkog savjetovališta Sveučilišnog savjetovališnog centra, prof. dr. sc. Sanja Smojver-Ažić, a osim djelatnica SSC-a, u provedbu projektnih aktivnosti aktivno će biti uključeni članovi Udruge studenata psihologije Psirius, članovi Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci i Medicinskog fakulteta te zainteresirani studenti i studentice sa svih fakulteta. Uz provoditelje partneri na projektu: Medicinski fakultet (MEDRI), Fakultet zdravstvenih studija (FZSRI), Filozofski fakultet (FFRI), Sveučilišni Centar za sport te Alumni UNIRI mreža.

Skip to content